Politie Twente

Persberichten Politie Twente 28 augustus 2003

Jan Camphuis: 053-4555588

Parkeercontroleur en diens familie bedreigd

Man aangehouden, in vrijheid gesteld en weer aangehouden

Enschede

Woensdagmorgen 27 augustus, om ongeveer 11.50 uur, werden twee parkeercontroleurs van de politie Twente, op het Stationsplein in Enschede aangesproken door twee medewerkers van de Stadswacht. Deze wezen hen op een personenauto die erg hinderlijk en dus fout geparkeerd stond ter hoogte van de hoofdingang van het Station. Toen de parkeercontroleurs het kenteken van de betreffende auto aan het noteren waren, verscheen de bestuurder, die instapte en weg reed. Hij parkeerde opnieuw aan de Piet Heinstraat, waar hij door de parkeercontroleurs opnieuw werd aangesproken. Na het uiten van de nodige beledigingen, waarbij de bestuurder o.a. aangaf dat hij een van de parkeercontroleurs wel kende en dus wel wist te vinden, stapte hij weer in en reed weg tegen het verkeer in. Bij het wegrijden reed hij in eerste instantie recht op een van de parkeercontroleurs af die hem een stopteken gaf, maar draaide op het laatste moment het stuur om en reed over de middenberm van de Piet Heinstraat en vervolgde zijn weg langs de verkeerde zijde van de weg. Direct werd e.e.a. via het meldcentrum doorgegeven en werd naar auto met bestuurder uitgekeken. Op de Haaksbergerstraat werd hij even later gesignaleerd en op de Broekheurnerweg tot stoppen gedwongen. De bestuurder, een 27 jr. Enschedeer, werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hij werd in de loop van de middag afgehoord en proces verbaal terzake bedreiging en belediging wordt opgemaakt. Hij ontkende het feit dat hij de bedoeling had gehad de parkeercontroleur omver te rijden. Omstreeks 16.55 uur, is hij met een dagvaarding weer heengezonden. Omstreeks 17.15 uur, werd gemeld dat bij een woning aan de Gelderlandstraat problemen waren. Het bleek dat de 27 jr., die even daarvoor was vrijgelaten, bij een bewoner van deze straat, een 22 jr. Enschedeer, aan de deur was gekomen en hem had bedreigd. De 22 jr. is de zoon van de parkeercontroleur die ook reeds door de 27 jr. was bedreigd met o.a. de woorden dat hij hem wel wist te vinden. Hierop is de 27 jr. opnieuw opgezocht en aangehouden. Aan het bureau is hij opgesloten en later op de avond, na overleg met de officier van justitie in verzekering is gesteld. (bps: 03-112937 / 113152)

Auto uitgebrand

Auto spontaan in brand en uitgebrand

Haaksbergen

Woensdagmiddag 27 augustus, om ongeveer 15 uur werd gemeld dat op de Wennewickweg in Haaksbergen, een auto in brand was gevlogen. Een 51 jr. automobilist uit Neede had daar gereden en plotseling had hij een plof gehoord en was de auto spontaan in brand gevlogen. De brandweer heeft een en ander geblust, maar kon niet voorkomen dat de auto uitbrandde. De auto werd afgesleept en de oorzaak van het geheel is niet bekend geworden. (bps: 03-113079)

Vervelende man aangehouden

Dronken persoon valt voorbijgangers lastig en beledigd politiemensen

Enschede

Woensdagmiddag 27 augustus, om ongeveer 17 uur, viel surveillerende politiemensen, het gedrag op van een man op de Marktstraat in Enschede. Hij viel voorbijgangers lastig, dusdanig zelfs dat een oudere mevrouw niet verder richting station durfde te lopen en onder begeleiding van twee andere voorbijgangers en de politiemensen naar het station is gebracht. Hierop is de man, een 30 jr. Enschedeer, terzake openbare dronkenschap aangehouden en aan het bureau in een dronkenmanscel opgesloten. Tijdens het overbrengen naar het bureau beledigde hij de politiemensen. Om 21 uur is hij, na te zijn ontnuchterd, afgehoord en met een proces verbaal weer heengezonden. (bps: 03-113131)

Aangehouden met cocaïne

Man aangehouden die mogelijk dealde in horecagelegenheid

Enschede

Donderdagmorgen 28 augustus, omstreeks 02.35 uur, werden politiemensen die op de Oude Markt in Enschede stonden, aangesproken door de eigenaar van een van de horecagelegenheden op de Oude Markt. Deze vertelde dat in zijn zaak door een van de portiers een jongeman werd vastgehouden die mogelijk in harddrugs dealde. In de zaak werd een 25 jr. Enschedeer aangehouden die in het bezit was van een opgevouwen papiertje met vermoedelijk cocaïne. Het gedrag van de man was de portier opgevallen en bij controle bleek de man de cocaïne in zijn bezit te hebben. Aan het bureau is hij voor verder onderzoek opgesloten. (bps: 03-113266)

Aanhouding na belediging

Politiemensen beledigd door vervelende jongen

Enschede

Donderdagmorgen 28 augustus om ongeveer 03.15 uur, kwamen twee jongens bij de nachtingang van het politiebureau aan de Hermandad in Enschede. Ze vertelden vrienden te zijn van de 25 jr. die even daarvoor in een horecagelegenheid in de binnenstad van Enschede was aangehouden. (Hiermee wordt de persoon bedoeld in het hier bovenstaande bericht). De twee wilden weten wat er met hun vriend ging gebeuren. Dit is hen uitgelegd, waarop ze verzocht werden weer te vertrekken. Een van de twee deed dit keurig zonder verdere opmerkingen, de tweede vond het nodig de politiemensen uit te schelden. Toen hij aangehouden zou worden ging hij er hard rennend vandoor, maar de politieman was sneller en kon hem achterhalen. De jongen, een 18 jr. Enschedeer, is voor de rest van de nacht opgesloten. In de loop van de donderdag is hij afgehoord en met een proces-verbaal terzake belediging weer heengezonden. (bps: 03-113280)


---- --