Politie Twente

Persberichten Politie Twente

Monique Oude Wolbers 053-4555588

Diefstal sigaretten

Bij een inbraak in een bedrijfspand werd voor 45.000 euro aan sigaretten gestolen

Almelo

In de vroege ochtend van dinsdag 26 augustus werd ingebroken in een bedrijfspand aan de Ambachtstraat in Almelo. Nadat een raam was vernield werd toegang verkregen tot het pand. Daar werd een pallet sigaretten met een totale waarde van ongeveer 45.000 euro weggenomen. (bps: 03-112301)

Aanhouding na mishandeling

Man aangehouden nadat hij een automobilist had mishandeld

Almelo

Op woensdag 27 augustus rond 18.11 uur reed een 21-jarige Almeloër met zijn auto in de Appelstraat in Almelo in. Hij moest een geparkeerde auto voorbij, maar juist op dat moment kwam hem een auto tegemoet rijden, zodat hij achter de geparkeerde auto stil bleef staan. De tegenligger stopte echter ter hoogte van deze geparkeerde auto en de bestuurder stapte uit. De 21-jarige vroeg aan de andere bestuurder om hem iets meer ruimte te geven zodat hij er langs kon. Deze kwam daarop op de 21-jarige aflopen en gaf hem een aantal vuistslagen in het gezicht. De 21-jarige moest zich daarvoor onder doktersbehandeling stellen. De verdachte, een 29-jarige Almeloër werd opgespoord en omstreeks 18.45 uur in zijn woning aangehouden. Na verhoor kon hij het bureau verlaten. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-113176)

Hennepkwekerij ontmanteld

In een woning werd een hennepkwekerij met 175 planten ontdekt en geruimd

Almelo

Op woensdag 27 augustus omstreeks 09.00 uur werd een hennepkwekerij ontdekt in een woning aan de Parallelweg in Almelo. De politie trof op de zolder van deze woning 175 planten en diverse apparatuur aan. Alle goederen werden in beslag genomen en vernietigd. Tevens werd op illegale wijze stroom afgetapt. De bewoonster, een 50-jarige vrouw werd aangehouden en is verhoord. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 03-112942)

In een woning aan de Beekstraat in Almelo werd eveneens een onderzoek ingesteld naar een hennepkwekerij. Daar bleek bij de komst van de politie al geoogst te zijn. De restanten werden in beslag genomen en vernietigd. De bewoner was niet aanwezig en moet hierover nog gehoord worden. (bps: 03-112895)

Aangehouden wegens valse naam

Een man wordt aangesproken op gedrag en vervolgens aangehouden nadat hij een valse naam opgeeft

Almelo

Op woensdag 27 augustus omstreeks 17.43 uur was een surveillance-eenheid er getuige van dat een man in het Hagenborghpark een leeg bierblikje weggooide. Zij spraken de verdachte, een 41-jarige Almeloër hierover aan. De verdachte reageerde hierop zeer agressief en gaf na aandringen een naam op. Bij het natrekken van de naam bleek deze vals te zijn. De verdachte werd daarop aangehouden. Na verhoor kon hij met twee transacties van 46 euro (weggooien bierblikje) en 86 euro (valse naam) het bureau weer verlaten. (bps: 03-113156)

Aanrijding met letsel

Fietser rijdt achter op stoppende autobus

Vriezenveen

Op donderdag 28 augustus omstreeks 07.50 uur vond een aanrijding plaats op de Meester Kunstweg in Vriezenveen. Een 12-jarige jongen uit Vriezenveen reed op zijn fiets over genoemde straat, samen met een vriendje. Hij werd ingehaald door een autobus, die een eindje voor hem bij de halte stopte. De 12-jarige zag dit te laat en reed achter tegen de bus. Hij werd met een vermoedelijke armbreuk naar het ziekenhuis overgebracht. (bps: 03-113299)


---- --