Politie Hollands Midden
Datum: 28 augustus 2003

(


Rijden onder invloed Noordwijk

De politie heeft woensdag 27 augustus omstreeks 15.00 uur een 54 jarige automobilist uit Noordwijk aangehouden op verdenking van alcoholgebruik. De man reed over de Molenstraat toen hij werd gecontroleerd. Hij bleek een ademalcoholgehalte te hebben van 1040. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal, tevens werd zijn rijbewijs ingenomen.


Aanrijding met letsel Noordwijk

Woensdag 27 augustus vond omstreeks 16.00 uur een aanrijding plaats op het fietspad naast de provinciale weg tussen Noordwijk en Katwijk. Een 30 jarige bromfietsster uit Hillegom reed in de richting van Noordwijk. Uit tegenovergestelde richting reed een 24 jarige Katwijkse op haar bromfiets. Ter hoogte van industrieterrein Klein Oost vond door onbekende oorzaak een frontale aanrijding plaats. Beide bestuurders kwamen ten val en zijn met onbekend letsel met de ambulance naar het LUMC overgebracht.


GSM geroofd Katwijk

Van een 27 jarige Katwijkse is woensdag 27 augustus omstreeks 15.15 uur de mobiele telefoon gestolen. De vrouw liep het winkelcentrum Hoornesplein uit toen een onbekend man haar telefoon uit haar hand wegroofde. De vrouw heeft hiervan later aangifte gedaan bij de politie.


Poging bedrijfsinbraak Katwijk

Op woensdag 27 augustus omstreeks 23.25 uur heeft men gepoogd in te breken in een bedrijf aan de Ambachtsweg. Men kon een kantoor binnenkomen door een ruit van dat kantoor in te slaan. Vermoedelijk werd(en) de inbreker(s) gestoord door het alarm waarna het pand werd verlaten maar eerst nadat binnen getracht was een andere deur open te krijgen. De politie stelt een onderzoek in.

Verkeersongeval Leiden
Op woensdag 27 augustus omstreeks 18.50 uur vond een verkeersongeval plaats op de kruising Rapenburg/Kloksteeg/Nonnenbrug. Een 18-jarige bromfietser uit Leiden reed over de Rapenburg komende uit de richting van de Nieuwsteeg. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan een voor hem van rechtskomende 22-jarige automobilist uit Tilburg. Een aanrijding was het gevolg. De bromfietser werd met een hoofdwond en schaafwonden overgebracht naar het LUMC.

Inbreker overlopen Bodegraven
Een bewoner van de Gravenstein heeft op donderdag 28 augustus omstreeks 02.35 uur een inbreker overlopen. De bewoner werd wakker van gerommel uit de huiskamer en ging poolshoogte nemen. In de huiskamer kwam hij oog in oog te staan met een inbreker. Deze gooide direct een tas naar de bewoner en vluchtte het huis uit. De bewoner zette de achtervolging in maar staakte de tocht toen er met een kalebas naar hem werd gegooid. De ingeseinde politie heeft in de omgeving gezocht naar de inbreker maar deze was er al vandoor. Uit de woning werd niets weggenomen.


Auto te water Oude Wetering

De politie heeft geassisteerd nadat woensdagochtend 27 augustus een 51-jarige man uit Roelofarendsveen het water in was gereden. Omstreeks 07:00 uur wilde de man met de auto vanaf de Veerstraat het pontje op. Het pontje was al dik onderweg naar de overkant, maar de automobilist reed pardoes het water in. De bestuurder heeft zichzelf in veiligheid kunnen brengen. De auto, die vrijwel helemaal onder was geweest, is weer op de kant getrokken.


GSM geroofd Moordrecht

Op het Oosteinde in Moordrecht is woensdag 27 augustus aan het begin van de middag een 41-jarige vrouw uit Moordrecht van haar gsm beroofd. Rond 12:30 uur liep de vrouw haar hond uit te laten. Ze bracht juist haar telefoontje aan haar oor toen van achteren een scooter met twee personen langsreed. De bijrijder pakte hardhandig haar mobiele toestel af.
De vrouw heeft bij de politie aangifte gedaan.




Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --