Ingezonden persbericht


Persbericht: lancering Open Source Magazine

's-Hertogenbosch - 28 augustus 2003. Ematic Interactive, de internet dienstverlener die sinds 1999 gespecialiseerd is in de ontwikkeling van interactieve web oplossingen op basis van het open source platform, lanceert vandaag haar open source magazine. Het digitale magazine is te bereiken op www.ematic.nl/3.0/magazine/.

Doelstelling
Met de lancering van het magazine wil Ematic Interactive bedrijven en overheden een zakelijke nieuwsbron bieden die de ontwikkelingen op het gebied van open source software verslaat. In de visie van Ematic Interactive staat open source aan de vooravond van een geweldige groei. Eén van de beperkende factoren is echter dat open source nog te weinig bekend is bij de beslissers in het bedrijfsleven en de overheid. Daarnaast ontbreekt het aan een centraal nieuwspunt over open source. Met de start van het open source magazine wil Ematic Interactive het 'onbekend is onbemind' principe doorbreken.

Complete nieuwsbron
Een driekoppige redactie plaats dagelijks het laatste nieuws over open source in het magazine. Hierbij vindt de nieuwsgaring niet alleen tijdens kantooruren plaats, maar ook in de avonduren en het weekend. De redactie verslaat sinds enkele weken het nieuws op het gebied van Linux, open source software & applicaties, open standaarden, branche-initiatieven en technologie. Wekelijks worden ongeveer 20 artikelen geplaatst, waarbij de redactie kan putten uit ongeveer 100 nationale en internationale bronnen. Ook is een volledig doorzoekbaar archief beschikbaar.

Hiermee is het open source magazine van Ematic Interactive de meest complete nieuwsbron in Nederland. Het magazine is daarnaast een van de weinige professionele zakelijke nieuwslogs in Nederland. Volgens Ematic Interactive benut het Nederlandse bedrijfsleven op haar sites te weinig de 'positieve spin-off' die een nieuwslog kan brengen in de vorm van dagelijks actuele content.

Nieuws in e-mail box of op eigen site
Het open source magazine wordt niet alleen beschikbaar gesteld op de site van Ematic Interactive. Er bestaat ook de mogelijkheid om de wekelijkse headlines in tekst of HTML te ontvangen in de e-mail box. Hiervoor kan men inschrijven op de site. De e-mail versie wordt wekelijks op maandag verspreidt.

Ook andere bedrijven of organisaties kunnen het nieuws uit het open source magazine plaatsen op de eigen site. Hiervoor wordt een breed scala van mogelijkheden geboden, die naar wens zelf geconfigureerd kunnen worden. Zo wordt een zogenaamde 'RSS feed' beschikbaar gesteld. RSS is een open standaard die steeds vaker door (internet) uitgevers wordt gebruikt om 'kale' digitale informatie te leveren aan derden. Afnemers kunnen dan een eigen vormgeving toepassen. Ook kan het nieuws geautomatiseerd en gratis op de eigen site worden geplaatst door middel van een PHP en Javascript. Hiervoor is nauwelijks technische kennis noodzakelijk. Het teruggeven van gratis content past volgens Ematic Interactive helemaal bij de geest van de open source community.

Ematic Interactive: the driving force behind your innovations! Ematic Interactive is gespecialiseerd in de ontwikkeling van interactieve web oplossingen op basis van het open source platform. Daarbij concentreert de dienstverlening zich vooral op het leidende open source platform LAMP (Linux, Apache, MySQL en PHP). Het bedrijf werd opgericht in 1999 en is eigendom van drie privé investeerders. Een persoonlijke en servicegerichte mentaliteit is volgens Ematic Interactive de sleutel tot succes.

De klanten van Ematic Interactive bevinden zich in de agrarische sector, automotive industrie, bouw, food, makelaardij, overheid en zakelijke dienstverlening. De (open source) oplossingen die ontwikkeld worden liggen daarbij vooral op het gebied van customer intelligence , extranet en interactieve web oplossingen.

Ematic Interactive werkt veel samen met en in opdracht van 'businesspartners'. Met deze partners ontwikkelen we de vaak zeer specifieke markten voor onze gezamenlijke diensten. Een moderne hosting infrastructuur die geheel in eigen beheer is zorgt dat innovaties van klanten geheel tot hun recht komen.



Ingezonden persbericht