Vredestein NV
Velp, 28 augustus 2003

P E R S B E R I C H T

HALFJAARBERICHT 2003 VREDESTEIN NV

Algemeen

Het nettoresultaat van Vredestein NV over het eerste half jaar (24 weken) van 2003 is enigszins gedaald ten opzichte van dezelfde periode over 2002 en komt uit op een winst van EUR 0,1 mln (2002: EUR 0,5 mln). De (verwaterde) winst per (certificaat van) aandeel is EUR 0,01.

De geconsolideerde netto-omzet bedroeg EUR 125,4 mln tegen EUR 126,7 mln in 2002. Het bedrijfsresultaat was bij een 1% lagere omzet, maar met een hogere marge, EUR 1,6 mln lager door hogere kosten als gevolg van een reorganisatie, hogere pensioenlasten en eveneens hogere verzekeringspremies, welke slechts ten dele werden gecompenseerd door een eenmalige boekwinst op de verkoop van een deel van de grond van de voormalige vestiging in Doetinchem.

De onderneming slaagde erin het stringente financiële beleid voort te zetten. Het benodigde werkkapitaal is wederom lager dan de overeenkomstige periode over 2002. De kasstroom is EUR 7,4 mln (2002: EUR 8,5 mln), terwijl voorts de schuldpositie bij de banken conform de planning verder is afgenomen, waardoor de rentekosten opnieuw belangrijk zijn gedaald.

Het groepsvermogen nam als gevolg van het nettoresultaat en koersverschillen beperkt af tot EUR 73,6 mln ten opzichte van 31 december 2002, resulterend in een solvabiliteit van 36,9% (ultimo 2002: 36,6 %).

Gang van zaken bij de Groepsmaatschappijen
in EUR x mln            Netto-o Omzet        Bedrijfsresultaat
                        eerste halfjaar      eerste halfjaar
                        2003     2002        2003       2002
Vredestein Banden        83,7     82,7         1,9        3,1
Hevea                    25,8     26,7         0,8        0,7
Rubber Resources         15,9     17,3        -0,2        0,0
Overige                  -           -        -0,3           -
                        125,4   126,7          2,2        3,8

Vredestein Banden

Het eerste half jaar is bevredigend verlopen met een 1% hogere omzet dan vorig jaar. Vooral bij personenwagenbanden was een belangrijke groei te zien, terwijl de omzet fietsbanden achterbleef. De marge stond enigszins onder druk, mede door vertraging bij de geplande verdere outsourcing van landbouwbanden. Deze ontwikkeling resulteerde, naast de genoemde hogere operationele kosten (deels gecompenseerd door lagere personeelskosten), in een lager bedrijfsresultaat.

Op 22 augustus jl. heeft er bij Vredestein Banden in Enschede in één van haar grondstofmagazijnen een brand gewoed. Naar het zich laat aanzien zijn de gevolgen

Persbericht 28 augustus 2003 - 2 -

van de brand beperkt tot een aantal dagen productiestilstand, vervanging van een aantal grondstoffen, alsmede schoonmaakactiviteiten.

Hevea

De omzet over het eerste half jaar is gedaald ten opzichte van de overeenkomstige periode van 2002, met als voornaamste oorzaak de daling van het Engelse pond in de voor Hevea belangrijke Engelse markt. Een goede kostenbeheersing resulteerde evenwel in een bedrijfsresultaat dat iets hoger was dan dat in 2002. De handelsgroep Viking (outdoor schoeisel) kon de opgaande lijn van 2002 flink doortrekken. Dunlop (consumenten en industriële laarzen) had meer moeite om de afzet op peil te houden, mede door het extreem droge weer in heel Europa.

Rubber Resources

Bij Rubber Resources is sprake van enigszins achterblijvende omzet en bedrijfsresultaat. Het wegvallen van de afzet aan de eigen productie van fietsbanden kan nog niet voldoende worden gecompenseerd met de hogere afzet in de natuur- en butyl -rubberlijn. In het eerste half jaar is een reorganisatie ingezet welke de operationele lasten zal doen verminderen.

Vooruitzichten

De resultaten over het eerste halfjaar zijn beperkt richtinggevend voor het gehele jaar, gezien het traditioneel grote belang van de resultaten in het tweede half jaar. Vredestein NV handhaaft haar verwachting dat het netto resultaat bij gelijkblijvende activiteiten lager zal uitkomen dan in 2002, gegeven de eenmalige winstcomponenten in dat jaar. Daarnaast zal het resultaat (negatief) beïnvloed worden door de kosten die gerelateerd zijn aan herfinanciering van de bestaande schulden van de onderneming.

DE DIRECTIE

VREDESTEIN NV

Voor nadere informatie: drs A.W. Tholens
Tel: +31 (0) 26 3657924

Zie ook onze website: www.vredestein.com/holding

Bijlagen:
- Verkorte geconsolideerde balans per 14 juni 2003
- Geconsolideerde winst- en verliesrekening
- Geconsolideerd kasstroomoverzicht

Beoordelingsverklaring

Opdracht

Wij hebben de halfjaarcijfers over de periode 1 januari 2003 tot en met 14 juni 2003 van Vredestein N.V. te Velp, zoals opgenomen in het halfjaarbericht 2003, beoordeeld. Deze halfjaarcijfers zijn opgesteld onder verantwoordelijkheid van de leiding van de vennootschap. Het is onze verantwoordelijkheid een beoordelingsverklaring inzake deze halfjaarcijfers te verstrekken.

Persbericht 28 augustus 2003 - 3 -

Werkzaamheden

Onze werkzaamheden bestonden, overeenkomstig in Nederland algemeen aanvaarde richtlijnen met betrekking tot beoordelingsopdrachten, in hoofdzaak uit het inwinnen van inlichtingen bij functionarissen van de vennootschap en het uitvoeren van cijferanalyses met betrekking tot de financiële gegevens. Door de aard en de omvang van onze werkzaamheden kunnen deze slechts resulteren in een beperkte mate van zekerheid omtrent de getrouwheid van de halfjaarcijfers. Deze mate van zekerheid is lager dan die welke aan een accountantsverklaring kan worden ontleend.

Oordeel

Op grond van onze beoordeling is ons niets gebleken op basis waarvan wij zouden moeten concluderen dat de halfjaarcijfers 2003, niet voldoen aan in Nederland algemeen aanvaarde grondslagen voor financiële tussentijdse verslaggeving.

Arnhem, 28 augustus 2003
KPMG Accountants N.V.

---- --