Gemeente Sint-Oedenrode


Actuele berichten week 35-2003
Spreekuur burgemeester
Het spreekuur van de burgemeester vervalt op donderdag 28 augustus aanstaande.

Afdeling Centrale Ondersteuning,
tel. (0413)481207

Loket bevolking gesloten
Op vrijdag 29 augustus is het loket bevolking om 12.00 uur gesloten voor publiek

Werkeenheid Bevolking,
Tel. (0413)481302

Afscheid burgemeester
Een persoonlijk bericht sturen aan de burgemeester?
- Bikkelkampen 21, bouw vleesvarkensstal

- Koninginnelaan 83, uitbreiden woning

- Nijnselseweg 18, bouw zwembad

- nabij Sluisstraat, uitbreiden columbarium rk begraafplaats
- Lindendijk 33, uitbreiden woning

- Bremhorst 4, plaatsing lichtmasten

- Nieuwstraat 36, bouw dakkapel

- Vresselseweg 43, tijdelijk plaatsen woonunit

Aanvraag gebruiksvergunning

- Liempdseweg 3, brandveilig gebruik winkel Tel. (0413)481340


-Zwembadweg 46, uitbreiden woning

-Van Rijckevorsel van Kessellaan, plaatsen zes lichtmasten op sportpark De Neul

-Ollandseweg 32, verbouw sportschool

-Florisstraat 11, wijzigen zijgevel

-Mahlerplein 9, uitbreiden woning

-Paardenbloem ong., tijdelijk oprichten zanddepot en aanleggen twee transportleidingen

-Geelgors 26, verbouw garage/berging tot berging
-Koninginnelaan 63, uitbreiden woning

-Hortensiastraat 22, uitbreiden woning

-Hoogstraat 29, wijziging verleende vergunning bouw dierenverblijf
-Jan Tinbergenstraat ong., bouw motorbrandstoffen verkooppunt, washal en shop

Verleende aanlegvergunningen


-Schootsedijk 11, aanleg paddenpoel

-Hoogstraat 43, aanleg paddenpoel

-Lieshoutseweg 76b, aanleg paddenpoel

-Biezenweg 7, aanleg paddenpoel

-Nabij Rijtvenweg/Vossenbergweg, aanleggen drainage

Verleende reclamevergunning


-Alfred Nobelstraat 4, aanbrengen reclame
tel. (0413)481339

Voorbereiding loting woningen Van Stiphout Projectonwikkeling op Heikant
Met het oog op de loting voor een aantal woningen voor senioren en doorstromers in de 1e fase van het bestemmingsplan Heikant, wordt de peildatum voor deze woningen gesteld op maandag 8 september 2003. Na deze datum wordt met het selecteren van gegadigden voor deze woningen gestart. Dit betekent dat inschrijvingen die na 8 september 2003 bij de gemeente worden ontvangen, niet meer worden meegenomen bij de selectieprocedure voor deze woningen. Voor het overige blijft de inschrijving natuurlijk gewoon geopend.
Na deze datum zullen allereerst de vastgestelde doelgroepen voor deze woningen uit het bestand van inschrijvingen worden geselecteerd. De vastgestelde doelgroepen voor deze woningen bestaan uit: Voor de 10 vrijstaande woningen: senioren. (senioren: "persoon of personen die minimaal 3 jaar in Sint-Oedenrode wonen, waarbij één van de volwassen leden van het huishouden minimaal 55 jaar oud is, die een woning achterlaat/achterlaten in deze gemeente. Voor de 7 vrijstaande woningen: doorstromers. (doorstromers: persoon of personen die minimaal 3 jaar in Sint-Oedenrode wonen, waarbij één van de volwassen leden van het huishouden maximaal 54 jaar is, en men niet behoort tot de doelgroep starters), die een woning achterlaat/achterlaten in deze gemeente.
Voor alle duidelijkheid: bij deze doelgroepen is het niet meer van belang, uit hoeveel personen het huishouden bestaat. Alle ingeschrevenen ontvangen na 8 september 2003 bericht over deze selectie.
Ruimtelijke Ordening,
Tel. (0413)481357
A) het definitieve besluit op het verzoek om een vergunning van:


- Maatschap van de Wijdeven, Mosbulten 16, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een varkens- en rundveehouderij, gelegen aan de Mosbulten 16.


- Maatschap van de Oever, Sloef 12, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een fokvarkens- en melkrundveehouderij, gelegen aan de Sloef 12.


- Fa. Gebr. Verboort St. Oedenrode BV, Nieuwenhuizen 9, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een fokvarkenshouderij, gelegen aan de Nieuwenhuizen 9.


- J.A.H. Linders, Sterrebos 21, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een vleesvarkenshouderij, gelegen aan Sterrebos 19.


- Fam.. Huijbers, Vresselseweg 32, voor een nieuwe de gehele inrichting omvattende milieuvergunning ingevolge artikel 8.4 lid 1 van de Wet milieubeheer in verband met het veranderen van een paardenfokkerij en africhtingsstal, gelegen aan Vresselseweg 32.

B) het definitieve besluit op het verzoek om intrekking van de
- H. van Kessel, Ollandseweg 172, om de milieuvergunning voor de agrarische bedrijven aan de Ollandseweg 172, Kampen 1 en Eversestraat 43 van 17 juli 1990, 10 oktober 1996 en 16 december 1992 volledig in te trekken.

C) het ontwerp-besluit op het verzoek om intrekking van de vergunning van:


- F.P.H. de Bie, Heikampenweg 18, om de milieuvergunning voor het agrarisch bedrijf aan Heikampenweg 18 van 31 augustus 2000 volledig in te trekken.

D) de melding ingevolge artikel 8.40 van de Wet milieubeheer van:


- E. Gordijn, Borchmolendijk 11, in verband met het veranderen van een inrichting, voor zover deze inrichting betrekking heeft op een café-biljard ('t Pumpke), als bedoeld in het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer voor een inrichting aan de Borchmolendijk 11.


- ROB Groep, Kortestraat 3, in verband met het van toepassing worden van het Besluit woon- en verblijfsgebouwen milieubeheer op een reeds opgericht bedrijf. Het betreft een administratiekantoor aan de Kortestraat 3.


- A.G. Bekkers, Vresselseweg 6, in verband met het veranderen van een inrichting, voor zover deze inrichting betrekking heeft op een kampeerboerderij, als bedoeld in het Besluit horeca-, sport- en recreatie-inrichtingen milieubeheer voor een inrichting aan de Vresselseweg 6.
De bovengenoemde stukken liggen met ingang van donderdag 28 augustus De onder D genoemde melding ligt gedurende twee weken op voornoemde wijze ter inzage.

Tegen de onder A en B, genoemde definitieve besluiten kan uitsluitend Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Een dergelijk beroepschrift moet voor donderdag 9 oktober 2003 worden ingediend. Alleen de adviseurs, iemand die naar aanleiding van de ontwerp-beschikking bedenkingen heeft ingebracht, iemand die redelijkerwijs niet in staat is geweest, kunnen en beroepschrift besluit te schorsen of en voorlopige voorziening te treffen.

Inbrengen bedenkingen

Tegen het onder C genoemde ontwerp-besluit kunnen schriftelijk gemotiveerde bedenkingen worden ingediend voor donderdag 11 september 2003 bij burgemeester en wethouders van Sint-Oedenrode, Postbus 44, 5490 AA. Bij het inbrengen van de bedenkingen kan men verzoeken de persoonlijke gegevens niet bekend te maken. Ook kunnen in voornoemde periode mondeling bedenkingen worden ingebracht tijdens een telefonisch aangevraagde bijeenkomst, waarin een gedachtewisseling kan plaatsvinden omtrent bovenstaand ontwerp-besluit. Inzameling groot wit- en bruingoed 12 september

Gratis
Voor het gratis ophalen van uw oude koel-/vrieskast op vrijdag, 12 september kunt u zich telefonisch aanmelden t/m maandag 08 september tot 16.00 uur op onderstaand nummer.

Niet gratis
Voor het, tegen betaling van e 18,15, ophalen van overig groot wit- en bruingoed (t.v.'s, wasmachines e.d.) kunt u zich aanmelden via een machtigingskaart, die uiterlijk dinsdag 09 september bij Van Kaathoven binnen moet zijn.
Deze machtigingskaart is verkrijgbaar op het gemeentehuis. Het op te halen apparaat dient op 12 september om 07.30 uur voor uw huis te staan. In de loop van de dag wordt het dan opgehaald. Overigens kunt u deze apparaten gratis aanbieden bij de Milieustraat.

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Inzameling Grof Huishoudelijk Afval
Vrijdag 12 september

Op vrijdag 12 september wordt grof huishoudelijk afval ingezameld, wanneer dit schriftelijk is aangemeld bij de firma Van Kaathoven. De kosten hiervoor bedragen e 0,185 per kilo met een minimum bedrag van e 18,15.

Als u grof afval wilt aanbieden, dient u een machtigingskaart naar Van Kaathoven BV te sturen. Deze kaart kunt u op het gemeentehuis ophalen. Dit kan elke werkdag tussen 09.00 en 12.30 uur. Uiterlijk 09 september dient deze kaart bij Van Kaathoven binnen te zijn. Op de ophaaldag dient u er voor te zorgen dat het op te halen afval vanaf 07.30 uur duidelijk zichtbaar voor uw huis staat.

Wij wijzen er met nadruk op dat het zelf brengen van afval naar de milieustraat altijd goedkoper is dan het laten ophalen. De openingstijden van de milieustraat zijn als volgt: op werkdagen tussen 12.00 en 17.00 uur en op zaterdag tussen 10.00 en 17.00 uur.

Overigens bestaat ook de mogelijkheid om bruikbare spullen naar de Kringloopwinkel aan de Sluitappel 17a te brengen (na telefonische aanmelding: 0413-490950).

Afdeling Bouwen en Milieu,
Tel. (0413)481340

Wij verzoeken u ervoor te zorgen dat, daar waar het papier wordt opgehaald, uw papier tijdig buiten staat.
Mocht u een keer te laat zijn, haal het dan weer binnen en bied het Zaterdag 30 augustus

- Oudervereniging Nijnsel; kraakperswagen op de parkeerplaats tegen de Sint.Antonius van Paduaschool aan de Jasmijnstraat van 08.30 tot 12.00 uur;

- Wijkvereniging Kinderbos; oud papier wordt opgehaald in de wijk Kinderbos van 09.00 uur

- Buurtschap Oud-Rijsingen; papiercontainer aan de Ollandseweg 129 Aanbrengen nieuwe slijtlaag op asfaltverharding

Op dinsdag 2 september wordt een nieuwe slijtlaag aangebracht op de asfaltverharding van de Houtsestraat (gedeeltelijk), de Leijerweg en de Hofstad. Tijdens deze werkzaamheden zullen de wegen voor korte tijd, in verschillende vakken, worden afgesloten voor alle verkeer. De werkzaamheden zijn afhankelijk van het weer.

Afdeling Wegen en Groen,
Tel. (0413)481378


- 1 kastanje, staande langs de grens van het perceel sectie C nummer 3435, plaatselijk bekend als Heikampenweg 6, in verband met de slechte vitaliteit van de boom.

- 1 den, staande in de achtertuin van de woning aan de Verwestraat 15, in verband met de omvang van de boom in relatie tot de omgeving.

Tel. (0413)481380