Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 28-08-2003
Persberichten Donderdagmorgen 28 augustus 2003 Bert Visser

Verkeersovertredingen
MEPPEL - De politie van Meppel heeft tijdens de motorsurveillance drie automobilisten bekeurd die zonder de verplichte autogordel achter het stuur zaten. 6 bestuurders kregen een bekeuring van 90 euro omdat ze door rood reden. 1 automobilist kreeg een bekeuring omdat zijn kentekenplaat niet leesbaar was door de bevestiging van een trekhaak.

Auto weg
HOOGEVEEN - Onbekenden hebben dinsdagnacht een auto gestolen vanaf een terrein aan de Industrieweg in Hoogeveen. Het gaat om een blauwe Nissan Patrol die aan de voorzijde is voorzien van een Bullbar.

Kassa geplunderd
NIJEVEEN - Inbrekers hebben woensdagnacht de kassa leeggehaald van een bedrijf aan de Energieweg in Nijeveen. De eigenaar die was gewekt door een beveiligingsbedrijf in verband met een alarmmelding trof bij zijn aankomst bij de zaak een blauwe auto aan waarin vermoedelijk drie mannen zaten.Binnen waren een paar ruimten doorzocht. Om in het bedrijf te komen is een deur vernield.

Diefstal bestek
COEVORDEN - De politie van Coevorden heeft woensdagmiddag een 33 jarige inwoner van die plaats aangehouden wegens winkeldiefstal. Personeel van een winkel aan de Friesestraat in Coevorden had gezien dat de man met een hoeveelheid eetgerei de winkel had verlaten zonder daarvoor te betalen. De man kreeg een boete van 50 euro opgelegd.

Mishandeling
EMMEN - De politie heeft woensdagnacht een 56 jarige man uit Emmen aangehouden wegens mishandeling van zijn zoon. De verdachte zou zijn zoon met een asbak op het hoofd geslagen hebben. De ruzie ontstond toen de zoon zich mengde in een woordenwisseling tussen de verdachte en diens vrouw.

Fietsers botsen
RODEN - Een 63 jarige fietsster uit Leek liep woensdagmiddag lichte verwondingen op toen ze op het fietspad aan De Zulthe in Roden frontaal in botsing kwam met een tegemoetkomende fietser. De 13 jarige jongen haalde drie fietsers in die naast elkaar fietsten. Hij had de tegemoetkomende vrouw niet gezien.

Bromfietser gewond
HOOGEVEEN - Een 18 jarige bromfietser uit Ruinen is woensdagmiddag voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De man kreeg bij het bij het afslaan op de Stationsstraat geen voorrang van een 24 jarige automobiliste uit Hoogeveen en botste tegen haar auto. De bromfietser mocht na onderzoek in het ziekenhuis weer naar huis. Technisch onderzoek van de bromfiets leverde overigens een te hoog vermogen op. Het kost de jongen een boete van 115 euro.

Politie gijzelt wanbetaler
RODEN - De politie heeft woensdagmiddag een 37 jarige inwoner van Assen aangehouden en in gijzeling genomen wegens een tiental niet betaalde boetes tot een totaalbedrag van ruim 1100 euro. De man viel de surveillerende agenten op toen bij een verkeerscontrole aan het licht kwam dat van zijn auto de APK was vervallen. Bij verdere controle bleek de man nog schulden te hebben bij justitie. Omdat de man niet kon betalen is hij in overleg met justitie aangehouden en ingesloten.

Grafschennis
MEPPEL / NORG - Op de begraafplaats aan de Kerkhofsdrift in Norg is een beeldje van een kikker van een grafsteen gestolen. Een 39 jarige inwoonster heeft bij de politie aangifte gedaan van de diefstal. Het beeldje stond op het graf van haar ouders.

In Meppel is op de begraafplaats aan de Zomerdijk een grafsteen vernield. Onbekenden hebben een bronzen beeld van een kievit op grove wijze van een urnenbox gehaald en meegenomen. Een 37 jarige man uit Meppel heeft aangifte gedaan. Het beeld stond op het graf van zijn vader.