Ingezonden persbericht

Persbericht

Eerste digitale zwangerschapstest geeft duidelijker resultaat

Onmiskenbare '+' of '- '

28 augustus 2003 - Unipath, producent van gezondheidsmiddelen op het gebied van thuisdiagnostica, introduceert de eerste digitale zwangerschapstest ter wereld. De Clearblue Digitale Zwangerschapstest is de eerste innovatie in het thuis testen van zwangerschap in meer dan tien jaar.

De digitale zwangerschapstest is ontwikkeld om onzekerheid bij vrouwen weg te nemen. Het resultaat wordt op een LCD-scherm weergegeven door de onmiskenbare symbolen '+' (zwanger) of '-' (niet zwanger). Veel vrouwen hebben moeite met de interpretatie van de traditionele testen, meestal kleurveranderingen, die daardoor een bron van onzekerheid vormen. De digitale symbolen nemen deze zorg weg.

Eenvoudig in gebruik
Vrouwen kunnen de nieuwe test, die ook de vertrouwde eigenschappen van de traditionele Clearblue zwangerschapstest heeft, op elk gewenst tijdstip van de dag uitvoeren, vanaf de dag dat de menstruatie zou moeten beginnen. De test is eenvoudig in gebruik en geeft al binnen enkele minuten het resultaat.

Het enige dat vrouwen hoeven te doen, is een patroon in de testhouder stoppen en het absorberende gedeelte gedurende vijf tot zeven seconden in de urinestraal houden. Het symbool 'testklaar' knippert om aan te geven dat de test goed werkt. Binnen drie minuten is het resultaat af te lezen van de display. Het resultaat blijft een uur lang zichtbaar waarna de display automatisch wordt uitgeschakeld.

Betrouwbaar resultaat
Uitgebreid laboratoriumonderzoek toont aan dat de nieuwe digitale zwangerschapstest een nauwkeurigheid heeft van meer dan 99 procent (1) bij het herkennen van het zwangerschapshormoon HCG, vanaf de dag dat de menstruatie zou moeten beginnen.

Dr. Jayne Ellis, product development manager van Unipath, is er trots op de nieuwe digitale zwangerschapstest aan het Clearblue-assortiment te kunnen toevoegen: "Wij zien het als onze taak vrouwen innovatieve producten en oplossingen te bieden die belangrijk zijn voor hun gezondheid en gemoedsrust. Europees onderzoek van Unipath toont aan dat het wegnemen van onzekerheid over het resultaat, datgene is wat vrouwen verlangen van een zwangerschapstest voor thuisgebruik. De nieuwe digitale test van Clearblue komt aan deze behoefte tegemoet."

De digitale zwangerschapstest Clearblue is vanaf 1 september 2003 verkrijgbaar bij apotheken en drogisterijen. Iedere verpakking bevat drie testen zodat vrouwen meerdere testen kunnen uitvoeren wanneer ze dat willen. Vanaf 1 september kunnen vrouwen voor extra informatie ook bellen met de Clearblue Advieslijn op telefoonnummer 020 - 654 52 50 of terecht op de Clearblue-website www.clearblue.info/nl.

(1) Onderzoek heeft aangetoond dat Clearblue een nauwkeurigheid heeft van meer dan 99% in vergelijking met een referentie-methode in laboratoriumonderzoek van urinemonsters ten behoeve van zwangerschapstesten. Gebruikte referentiemethode: Perkin Elmer Delfia hCG.


-EINDE-

Over Unipath:

De Clearblue Digitale Zwangerschapstest wordt geproduceerd door Unipath Ltd.

Unipath, met haar hoofdkantoor in Bedford, UK, produceert een uitgebreid assortiment gezondheidsmiddelen op het gebied van thuisdiagnostica voor vrouwen. Daarnaast ontwikkelt Unipath een serie specialistische, hoogwaardige, snelle en professionele diagnostische testen onder de merknaam Clearview voor huisartsen en specialisten.

Unipath is onderdeel van de Inverness Medical Innovations Group in Waltham, Massachusetts, heeft 500 medewerkers wereldwijd en heeft vestigingen in Groot-Britannië, de VS, Zweden en Duitsland. De producten van Unipath worden wereldwijd in meer dan 80 landen verkocht.


---



Ingezonden persbericht