Ingezonden persbericht

logo Samsung Electronics - voor digitaal persbericht1.gif Samsung introduceert mobiele telefoon met ingebouwde flash LED

Flitsende Samsung Camera Phone legt nachtelijke belevenissen vast

Delft, 28 augustus 2003 Fotograferen met je mobiele telefoon kan nu letterlijk overal en altijd. De Samsung Camera Phone X600 met ingebouwde flash LED legt alle belevenissen vast. Overdag én s nachts. Want ook nachtelijke avonturen wil je fotograferen en via MMS direct met vrienden delen. Foto s maken is uiterst gemakkelijk met de X600. Met één druk op de knop is één foto gemaakt óf een complete serie. Bovendien hoeft de fotograaf zich niet in de vreemdste bochten te wringen om zichzelf scherp vast te leggen. In een handomdraai kantelt hij de optische lens 180 graden, zodat hij zichzelf in beeld heeft.

Met de hippe X600 steelt de mobiele beller de show. Niet alleen dankzij de geïntegreerde VGA-camera met flash LED. Het kleurendisplay telt maar liefst 65.000 kleuren. Foto s verschijnen dan ook spatzuiver in beeld. Net als de JAVA" games, die dankzij het 40 polyfone geluid ook nog eens glashelder klinken. Via de direct internettoets kan de gebruiker van www.samsungmobile.com extra spelletjes en de nieuwste 40 polyfone ringtones downloaden. Ook qua uiterlijk valt de compacte, zilverkleurige Camera Phone met diepblauwe accenten op. En dat met een gewicht van slechts 80 gram.

Het contrastrijke display van de Camera Phone functioneert tevens als zoekscherm voor de camera. De mogelijkheden van de camera zijn eindeloos. De camera is voorzien van functies zoals digitale zoom en multishot, waarmee in 2 seconden 15 foto s worden genomen. Ook kunnen foto s direct worden bewerkt met diverse beeldeffecten of toevoeging van fotoframes. Beelden kunnen in vier bestandsgroottes worden opgeslagen. Een foto met de maximale resolutie van

640 x 480 pixels kan loepzuiver op een monitor van een PC worden weergegeven.

Uiteraard is de Samsung X600 voorzien van alle standaardfuncties van een mobiele telefoon, zoals een kalender, alarm, takenlijst, rekenmachine, memofunctie, conference callmogelijkheid, hold toggling en wisselgesprek. Het vaste geheugen biedt ruimte aan de JAVA" games, 500 telefoonnummers en 200

SMS-berichten.

De X600 is vanaf oktober beschikbaar op de Nederlandse markt voor een adviesverkoopprijs van ¬ 399,- inclusief B.T.W.

Productspecificaties:


· Geïntegreerde digitale VGA-camera met flash LED


· Maximale resolutie: 640 x 480 pixels


· 1,6 inch UFB-display met 65.536 kleuren (128 x 128 pixels)


· Dual band


· GPRS klasse 10; WAP 2.0


· 40 polyfone ringtones


· MMS, EMS, SMS


· 2 JAVA" games


· Ingebouwde infrarood modem


· Kleur: blauw/zilver


· Gewicht: 80 gram


· Afmetingen: 102 x 45 x 20 mm


· Batterijen: Li-Ion 720 mAh


· Spreektijd: max. 3,5 uur


· Standby-tijd: max. 250 uur

Samsung Electronics

Samsung Electronics is met 75.000 medewerkers en 89 kantoren gevestigd in 47 landen. De onderneming behaalde in het eerste halfjaar van 2003 een omzet van ¬ 14,7 miljard en in 2002 een totale omzet van ¬ 32,6 miljard.

Wereldwijd is Samsung toonaangevend in geheugenchips, telecommunicatie en digitale convergentietechnologie. De Koreaanse onderneming is de grootste fabrikant van geavanceerde geheugenchips, TFT-LCD schermen, CDMA mobiele telefoons en videorecorders. Samsung Electronics bestaat uit vier business units: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network en Digital Appliance Network Business.

In de Benelux verkoopt Samsung Electronics PC-randapparatuur, telecomproducten, consumentenelektronica en huishoudelijke apparaten. Het bedrijf heeft vestigingen in Delft en Wommelgem. In totaal werken circa 100 mensen bij Samsung Electronics Benelux. Voor meer informatie over Samsung: www.samsung.nl.