Gemeente Amsterdam

Wedstrijd Werkkapitaal groot succes

28 augustus 2003 - Johanneke Helmers
Amsterdam heeft met de wedstrijd Werkkapitaal het afgelopen halfjaar veel ondernemende Amsterdammers uitgedaagd. Meer dan 120 plannen hebben wij ontvangen. Daarmee is de wedstrijd Werkkapitaal een groot succes geworden!

Werkkapitaal heeft vele Amsterdammers ertoe bewogen hun idee uit te werken waardoor de buurt, wijk of stad levendiger en dynamischer wordt. De diversiteit aan ingeleverde plannen is enorm. Er zijn plannen voor complete wijk- en buurtvernieuwing, plannen waarbij jongeren ontmoetingsplekken voor jongeren creëren, vlindertuinen in parken, scholingsprojecten om mensen uit dreigend isolement te halen, werkelijk teveel om op te noemen.

De inzendingstermijn is gesloten en de jury, onder leiding van Tjeerd Herrema, is druk bezig alle inzendingen te lezen en te beoordelen. Dit is een hele klus, niet alleen vanwege de hoeveelheid, maar ook door de kwaliteit van de plannen. De inzenders zullen nog even hun geduld moeten bewaren, want pas na 4 september a.s. zijn de genomineerden voor een prijs bekend.

De eindjurering van de 16 beste plannen zal plaatsvinden tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Boekmanzaal van het Stadhuis te Amsterdam op 16 oktober a.s.

© Gemeente Amsterdam