Politie Gelderland-Midden

Doesburg - Doesburger gewond na steekpartij
Publicatiedatum: 28-08-2003

Een 30-jarige Doesburger is woensdagavond in zijn woonplaats gewond geraakt na een steekpartij. Het slachtoffer had volgens zijn zeggen eerder woorden gehad met zijn buurman en wilde dit rond acht uur uitpraten. De buurman, een 61-jarige man, zou hem daarbij hebben gestoken met een mes. Het slachtoffer liep daarbij een verwonding op aan het lichaam en is naar het Rijnstate-ziekenhuis vervoerd. De gewonde Doesburger verkeert op dit moment buiten levensgevaar. Kort na het voorval is de 61-jarige buurman van de verdachte door gewaarschuwde agenten in zijn woning aangehouden op verdenking van ondermeer poging tot zware mishandeling. In de woning van de verdachte is door de politie een mes in beslag genomen. De toedracht van het voorval wordt nader door de politie onderzocht.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - schade na mogelijke brandstichtingen
Publicatiedatum: 28-08-2003

Bij een buitenbrand op de Haringvlietstraat in Arnhem hebben in de nacht van woensdag op donderdag zeker twee geparkeerde auto's schade opgelopen. Rond vier uur 's nachts werd de brand door buurtbewoners ontdekt, waarna brandweer en politie werden gewaarschuwd. Terplaatse bleek een hoeveelheid huisraad, die op straat stond, in brand te staan. De brand is door de brandweer geblust, waarbij niet voorkomen kon worden dat twee auto's brandschade opliepen. De oorzaak van de brand wordt nader onderzocht, de politie vermoed brandstichting. Bij het voorval raakte niemand gewond. Eerder die nacht waren ook brandjes ontstaan in vuilcontainers op de Zoomstraat en Johan de Wittlaan. Ook daar bleef de schade beperkt tot alleen materiële schade en wordt als oorzaak brandstichting vermoed.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp - beschonken bestuurder veroorzaakt ongeval Publicatiedatum: 28-08-2003

Een 48-jarige automobilist uit Rheden heeft woensdagavond op de Zutphensestraatweg in Velp in beschonken toestand een verkeersongeval veroorzaakt. De Rhedenaar bleef daarbij, op een lichte verwonding na, ongedeerd. De man zou rond half acht bij een inhaalmanoeuvre de macht over het stuur zijn verloren en schoot van de rechterweghelft naar de linker, waarna hij een boom raakte. Als gevolg daarvan tolde de auto om zijn as, raakte een andere boom en kwam vervolgens tegen een hekwerk tot stilstand. Gewaarschuwde agenten roken alcohol bij de Rhedenaar, waarop hij werd aangehouden. Bij de ademanalyse werd een promillage gemeten van 1,18 (ruim twee maal de toegestane hoeveelheid). De man is later na verhoor heengezonden met een proces-verbaal en een rijverbod van 5 uur. Ook werd zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte drugsdealers aangehouden
Publicatiedatum: 28-08-2003

De politie heeft woensdagavond op de Westervoortsedijk, nabij de Oogststraat twee mannen aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Beide verdachten, een 18-jarige man uit Capelle a/d IJssel en een 21-jarige Rotterdammer, bleken bij controle een hoeveelheid cocaïne en hashish op zak te hebben die kennelijk bestemd was voor de handel. Beiden mannen werden vervolgens voor verder onderzoek ingesloten.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - verdachte winkeldief meldt zichzelf
Publicatiedatum: 28-08-2003

Een 30-jarige Arnhemmer, die verdacht werd van winkeldiefstal op de Honigkamp in zijn woonplaats, heeft zich uiteindelijk zelf bij de politie gemeld. De man zou rond een uur 's middags enkele goederen hebben ontvreemd vanuit een winkel aan de Honigkamp en werd daarbij betrapt door een beveiligingsmedewerker. Nadat hij door deze was aangesproken ontstond er later een meningsverschil, waarbij zich een kleine schermutseling voordeed. De verdachte Arnhemmer had hierop weg weten te komen in zijn auto, maar de beveiligingsmedewerker noteerde zijn kenteken. Aan de hand daarvan konden de agenten de man opsporen. Intussen had de verdachte Arnhemmer zichzelf al bij de politie gemeld en werd aangehouden. Hij is later heengezonden met een boete van 115 euro. Bij een tweetal winkeldiefstallen elders in de stad werden woensdag door de politie nog eens drie verdachten aangehouden. Op het Velperplein werden woensdagmiddag een 23-jarige vrouw en een 28-jarige man, beiden uit Arnhem, aangehouden nadat zij winkeldiefstallen zouden hebben gepleegd bij een warenhuis. Op de Utrechtsestraat werd later een 32-jarige man uit Deest aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De Deestenaar zou kledingstukken hebben ontvreemd maar werd daarbij betrapt door winkelpersoneel, dat de man aan de politie overdroeg.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---