1e persbericht van donderdag 28 augustus 2003

Eindhoven 28-8-2003 - Berichten uit de regio:

Eindhoven: Verdachte van brandstichting aangehouden

Op het politiebureau aan de Noord Brabantlaan is woensdagmiddag rond 14.00 uur een 19-jarige inwoner van Knegsel aangehouden. De jongen wordt verdacht van brandstichting op donderdagavond 21 augustus jl. Tussen 20.30 en 21.30 uur ontstond toen op de Strijpsebaan brand in een container met autobanden. De eigenaar van de container heeft het vuur samen met de brandweer gedoofd. De jongen is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Verdachten met gestolen fiets aangehouden

Op de Venuslaan heeft de politie woensdagavond rond 23.45 uur twee Helmonders (20 en 34 jaar) aangehouden. De politie zag de twee verdachten op één fiets voorbij komen. De passagier had een afgesloten fiets op zijn nek. Later bleek dat deze fiets eerder die avond was gestolen vanaf een inrit van een woning aan de Parnassiasingel. Beide verdachten zijn voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Overlastbezorgster aangehouden

In haar woning in Helmond Oost is woensdagavond rond 23.30 uur onder hevig verzet een 52-jarige vrouw aangehouden. De verdachte werd aangehouden na diverse overlastmeldingen van buurtbewoners. De vrouw zou in haar tuin staan te schreeuwen en in haar woning allerlei spullen vernielen. Ze maakte een verwarde indruk. De hulpverlening is ingeschakeld voor haar. Na onderzoek en verhoor kon de vrouw weer naar huis. Tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Someren: Kop staat botsing A67

Op de A67, ter hoogte van hectometerpaal 37,3 rijrichting Venlo, heeft woensdagavond rond 22.10 uur een kop staart aanrijding plaatsgevonden. Het ongeluk gebeurde toen een 44-jarige automobiliste uit Sevenum plotseling remde. Een 33-jarige automobilist uit Sevenum botste vervolgens achterop de vrouw. Een 26-jarige vrouw uit Duitsland (Bad Wilbad) reed vervolgens achterop de man uit Sevenum en een 40-jarige Duitser uit Mönchengladbach kwam tot slot in botsing met de Duitse vrouw. De vrouw uit Sevenum is met nog onbekende verwondingen overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.