Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 28-08-2003
Persberichten district Heerlen / Kerkrade (JC 12.50u) Donderdag 28 augustus 2003

District Heerlen / Kerkrade

Heerlen, politie voorkomt vechtpartij
Op de Philippusstraat in Heerlen werd woensdagavond omstreeks 19.30 uur de assistentie van de politie gevraagd, omdat aldaar twee groepen mensen (totaal 20 man) zich verzameld hadden, die kennelijk elkaar te lijf wilden gaan. Al snel had de ter plaatse gekomen patrouille in de gaten dat de groep te groot was en vroeg daarom assistentie van meerdere collegas.
Op enig moment maakte zich een man uit de ene groep los en wilde met een ijzeren staaf iemand van de andere groep te lijf gaan. Dit wist een agent te voorkomen door de man tegen te houden en hem de staaf af te nemen.
Hiermee waren de rivaliserende groepen het kennelijk niet eens en plotseling keerden zij zich tegen de politie. De de aanwezigheid van twee politiehonden deed de mannen van gedachten veranderen en bleven uiteindelijk staan.
Desondanks werd door een man een kei naar een politieagent gegooid, die deze ternauwernood wist te ontwijken. Ook werd door een andere man diverse bedreigingen naar de politie geroepen. Beide mannen werden aangehouden op verdenking van respectievelijk het plegen van een poging tot zware mishandeling en bedreiging. Beide Heerlenaren van 22 en 18 jaar werden overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. Uiteindelijk keerde de rust weer.
De politie stelt een nader onderzoek.

Heerlen, mishandeling
Woensdag 27 augustus omstreeks 19.30 uur kwam bij de politie de melding binnen dat aan de Aurora in Heerlen een vrouw mishandeld zou zijn. Daarom ging de politie ter plaatse, maar de deur van de woning waar zich e.e.a. zou hebben afgespeeld werd niet opengedaan. Daarop werd door de politie de deur geforceerd, maar trof niemand meer in de woning aan.
Later meldde zich het slachtoffer, een 52 jarige inwoner van Heerlen, aan het bureau. De melding van de omwonenden, dat een vrouw mishandeld zou worden, bleek om een man te gaan. De politie heeft de aangifte opgenomen en stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de mishandeling.

Landgraaf, brandje op balkon
Woensdagavond tegen 19.30 uur werd de politie gestuurd naar het Surinameplein in Landgraaf, omdat omwonenden klaagden over rookoverlast. Op een balkon zou afval verbrand worden. De agenten zagen inderdaad in die straat rook en dat op een balkon een vuurtje brandde. Zij zagen verder dat twee mannen op het balkon zaten, die naar het vuur zaten te kijken. Op de sommatie van de politie om het vuur te doven reageerden zij niet. De agenten blusten daarop het vuur met een poederblusser. Een 16 jarige inwoner van Landgraaf kreeg van de politie een bekeuring omdat hij in het openbaar een vuurtje stookte.