Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-08-2003
Persberichten district Maastricht (RKey; 13.00 u) Donderdag, 29 augustus 2003

District Maastricht

Maastricht; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht op de Franciscus Romanusweg in Maastricht van een 27-jarige automobilist uit Maastricht bleek dat de man onder invloed zijn auto had bestuurd. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de Maastrichtenaar tussen de 0,9 en 1 promille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op.

Maastricht; brandmeldingen
Afgelopen nacht, woensdag op donderdagnacht omstreeks 04.00 uur kregen politie en brandweer een melding van een brand aan de St. Pieterstraat in Maastricht. Bleek dat tegen een gevel opgestapelde terrasstoelen van een horecagelegenheid in brand stond. De gewaarschuwde brandweer heeft de brand geblust. Door de met de brand gepaard gaande hitte ontstond er schade waarbij aan een zijde van de gevel de ruiten sprongen (drie grote ramen). Ook een lichtreclame raakte bij de brand beschadigd. De politie sluit brandstichting niet uit. Afgelopen nacht, even na vier uur vannacht, konden politie en brandweer uitrukken naar een volgende brandmelding. Bleek dat op het Academieplein twee geparkeerde autos in brand stonden. De brandweer heeft de autobranden geblust, echter beide autos gingen door de brand verloren en moesten worden afgesleept. De autos stonden zon twintig meter uit elkaar geparkeerd en de politie vermoedt dan ook brandstichting en stelt een nader onderzoek in.

Valkenburg; aanrijding
Afgelopen woensdagmorgen vond op de Gatsestraat in Valkenburg een aanrijding plaats. Een 19-jarige bestuurster van een motor uit Eijsden botste met haar motor tegen een hekwerk en kwam met haar motor te val. Daarbij raakte de vrouw gewond en liep een gebroken arm op.