Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 28-08-2003
Persberichten district Sittard (RKey; 13.00 u) Donderdag, 29 augustus 2003

District Sittard

Sittard; bekeuringen tijdens toezicht
De politie heeft tijdens toezicht afgelopen woensdagmiddag in en rond de binnenstad in Sittard totaal 14 bekeuringen uitgeschreven. De geconstateerde overtredingen varieerden van het in het openbaar nuttigen van alcoholische drank, het opgeven van een vals naam bij een bekeuringssituatie tot allerlei verkeersovertredingen.

Stein; bekeuringen tijdens toezicht
De politie heeft afgelopen woensdagavond tijdens toezicht rond jongerenhangplekken in Stein en rondom het Steinerbos totaal 19 personen bekeurd c.q. geverbaliseerd. De geconstateerde overtredingen varieerden van het niet dragen van een helm door bromfietsbestuurders, te hoge constructiesnelheid van bromfietsen (opgevoerd), het bij zich hebben van vuurwerk, baldadigheid (het zitten op het dak van een verenigingsgebouw aan de Dieterenstraat), het illegaal bij zich hebben van een busje pepperspray tot het uiten van belediging in de richting van politie-agenten.

Elsloo; hennepkwekerij
De politie heeft een van de bewoners van een woning aan de Op De Dries in Elsloo in het kader van een snelrechtprocedure en in overleg met het parket van de officier van justitie bekeurd met een boete van Euro
1.530,--. Bij controle afgelopen woensdag in de woning vond de politie in een slaapkamer een hennepkwekerij met totaal 139 hennepplanten.