Ingezonden persbericht

I.R.I.S. brengt een nieuwe Business Card Reader II uit

PERSBERICHT

I.R.I.S. brengt een nieuwe Business Card Reader II uit, een krachtige visitekaartjesorganizer die gescande visitekaartjes omzet in een elektronisch adresboek.
Het is de enige organizer die visitekaartjes herkent uit 50 verschillende landen!
Bevat krachtige tools voor contact management.
Export van contactpersonen naar en synchronisatie met contactmanagers, databanken, Pocket PC en Palm zakcomputers enz.

I.R.I.S. kondigt aan dat de I.R.I.S. Business Card Reader II, een uitgebreide oplossing voor het converteren van papieren visitekaartjes in een contactdatabank, wereldwijd is te verkrijgen. De nieuwe Business Card Reader II (voor Windows PCs) is een volledig vernieuwde oplossing die een gespecialiseerde visitekaartjesscanner (IBCR II) combineert met de software Cardiris 3.0, een organizer voor visitekaartjes.

Gedurende de laatste jaren heeft I.R.I.S. wereldwijd een uitgebreid programma OCR-producten ontwikkeld en op de markt gebracht om papieren documenten zoals zakelijke rapporten, magazines, boeken, faxen, kranten enz. om te zetten in met de computer bewerkbare tekstbestanden die gemakkelijk opgeslagen en gedeeld kunnen worden. Dankzij het succes van zijn geavanceerde technologie werd I.R.I.S. een toonaangevend bedrijf op de OCR-markt.

De visitekaartjesscanner IBCR II

Met deze gespecialiseerde, zeer compacte kleurenscanner kan de gebruiker visitekaartjes scannen waar hij of zij zich ook bevindt. De scanner wordt via de USB-poort op uw computer aangesloten. Slechts "plug-and-play" volstaat om te starten met scannen...

De nieuwe Cardiris 3.0-software

Cardiris 3.0 is een volledig herziene versie van I.R.I.S.' organizer voor visitekaartjes. De snelle en nauwkeurige Cardiris-software herkent nu visitekaartjes uit 50 verschillende landen, een unicum!

Binnen luttele seconden analyseert Cardiris de informatie die op de visitekaartjes staat om deze vervolgens naar de juiste datavelden - naam van het bedrijf, naam, titel, adres, e-mail, website enz. - te zenden en zo een elektronisch adresboek te creëren.

Dankzij de efficiënte zoek- en selectiefuncties wordt het dagelijkse beheer van uw contacten erg eenvoudig: u vindt uw contactpersonen altijd terug, zelfs wanneer u slechts over zeer weinig informatie beschikt. U kunt Cardiris overigens zien als uw elektronische Rolodex!

Cardiris beschikt over een uitgebreide module voor het invoeren, uitvoeren en synchroniseren van contacten. De contactpersonen kunnen worden geëxporteerd naar en geïmporteerd vanuit andere applicaties zoals contact managers, databanken, "personal information managers" ("PIMs"), rekenbladen en zelfs tekstverwerkers (waarin je via de samenvoegingsfunctie ('mail merge') brieven, omslagen en etiketten kunt afdrukken). Maar dit betekent niet dat die contactdatabanken op een PC opgeslagen moeten zijn: u kunt namelijk ook gegevens uitwisselen met uw Pocket PC of Palm zakcomputer.

Wie is de gebruiker?

De I.R.I.S. Business Card Reader II is een ideaal productiviteitshulpmiddel voor de volgende personen:

Zakenmensen en secretaresses die vaak visitekaartjes ontvangen. In plaats van de papieren visitekaartjes te verzamelen en ergens in onder te brengen, werken zij hun elektronisch adresboek in luttele seconden bij waarna ze hun contactpersonen kunnen delen met collega's.

Bedrijven met een stand op een beurs: visitekaartjes van bezoekers van de stand worden snel gescand. Achteraf, terug thuis van de vakbeurs, herkennen ze volledige reeksen visitekaartjes ineens ("batch OCR") en drukken ze snel etiketten af voor de "follow up" mailing.

Zelfstandigen, freelancers en thuisgebruikers houden hun professioneel en persoonlijk adresboek up-to-date. Ze kunnen tevens foto's scannen en delen met vrienden en familieleden.

"We zijn erg opgetogen over de introductie van de I.R.I.S. Business Card Reader II", aldus dr. Pierre de Muelenaere, CEO en voorzitter van I.R.I.S. Group. "Het is een unieke productiviteitstool die visitekaartjes uit 50 verschillende landen herkent! De IBCR II kan professionele en privé-gebruikers uit de hele wereld helpen om hun elektronisch adresboek up-to-date te houden. De IBCR II zal onze leidinggevende positie als ontwikkelaar van OCR-producten versterken en ons toestaan om nieuwe marktaandelen te veroveren in de 'Document to Knowledge'-markt."

Hoofdfuncties van de I.R.I.S. Business Card Reader II

Nieuwe gebruikersinterface NIEUW

Een nieuwe en intuïtieve gebruikersinterface leidt u door de belangrijkste functies van de IBCR II en helpt u bij:


- het herkennen van visitekaartjes

- het beheren van uw contactdatabank

- het invoeren, uitvoeren en synchroniseren van uw contactpersonen

Herkenning van visitekaartjes VERBETERD

Een geoptimaliseerde OCR-motor ("Optical Character Recognition" staat voor optische karakterherkenning) zet uw gescande visitekaartjes snel en nauwkeurig om in databankrecords. U verkrijgt een uitgebreid adresboek met elektronische contacten en kleurafbeeldingen van uw visitekaartjes.

Ondersteuning van buitenlandse kaartjes VERBETERD

De uiterst nauwkeurige en snelle software Cardiris 3.0 herkent visitekaartjes uit meer dan 50 verschillende landen! Cardiris verwerkt kaarten van over de hele wereld, uit Noord- en Zuid-Amerika, Oost- en West-Europa, de Baltische staten, Griekenland, Turkije, Rusland, Australië en veel meer.
Optioneel wordt ondersteuning geboden voor vier Aziatische landen dankzij de "Aziatische BCR add-on"; dat zijn Japan, Korea, de Volksrepubliek China (vereenvoudigd Chinees) en Taiwan (traditioneel Chinees). En wanneer een land niet rechtstreeks door Cardiris ondersteund wordt, kunt u de gegevens d.m.v. "drag-and-drop" naar de datavelden velden brengen: de OCR wordt meteen "on the fly" uitgevoerd.

Reeksherkenning ("batch OCR") VERBETERD

Herken volledige reeksen visitekaartjes met Cardiris: de herkenning is snel en nauwkeurig aangezien slechts één operatie meteen op een hele reeks kaartjes slaat!

Scannen, opslag en weergave in kleur NIEUW

De gespecialiseerde visitekaartjesscanner is een 600 dpi kleurenscanner. U kunt uw visitekaartjes scannen, opslaan en weergeven in kleur, grijswaarden en zwart-wit.

E-mails versturen en browsen rechtstreeks vanuit Cardiris NIEUW

Met een eenvoudige muisklik op het e-mailadres in de databank kan de gebruiker een nieuwe e-mail voor die contactpersoon aanmaken. Een eenvoudige klik op het webadres start uw webbrowser (MS Internet Explorer of een ander programma) rechtstreeks en laadt de aangeklikte webbladzijde alvast.

Contactdatabank VERBETERD

Cardiris bevat een eigen, interne databank en biedt de nodige functies aan voor het zoeken, selecteren en exporteren van contactpersonen.

Nieuwe, geïndexeerde en geverifieerde kaartjes VERBETERD

Visitekaartjes hebben drie verschillende statussen. Dit laat gebruikers toe herkende data snel te valideren.


· Nieuwe kaartjes: gescande en herkende visitekaartjes zijn nieuw totdat de bedrijfsnaam door de gebruiker gevalideerd is.


· Geïndexeerde kaartjes: contacten zijn geïndexeeerd wanneer de naam van het bedrijf gevalideerd werd. Geïndexeerde kaartjes kunt u opzoeken aan de hand van de bedrijfsnaam.


· Geverifieerde kaartjes: alle datavelden van een geverifieerd kaartje - voornaam, titel, adres, GSM enz. - zijn nu gevalideerd. De gebruiker kan de visitekaartjes gaan uitvoeren en synchroniseren!

Zoek- en selectiefuncties VERBETERD

Alle contactpersonen kunnen onmiddellijk teruggevonden worden: door contacten aan de hand van "vrije tekst" op te zoeken vindt u uw contactpersoon zeer snel terug, zelfs al beschikt u over heel weinig informatie, bijvoorbeeld een deel van zijn voornaam. U kunt tevens gebruikmaken van zoekopdrachten van het type "query by example" (waarbij u specifieke datavelden als zoekmasker gebruikt).

Afdrukken van contactpersonen VERBETERD

Als u een mailing wilt versturen of een overzicht wenst te krijgen van uw lijst met contactpersonen, dan kunt u de printfunctie gebruiken: Cardiris drukt lijsten en etiketten af. Alle populaire etiketformaten (Avery en NEBS) worden ondersteund.

Contactpersonen in- en uitvoeren (inclusief de scans) VERBETERD

Dankzij de export-/importfunctie kunt u uw adresboek bijwerken in de meeste populaire contact managers en in Cardiris. Of voer uw contactpersonen in het vCard-formaat, sla ze op in een HTML-bestand, of in een komma-gedelimiteerd tekstbestand (CSV). De scans van uw visitekaartjes kunnen mee worden geëxporteerd!

Krachtige synchronisatie NIEUW

Cardiris synchroniseert met de meeste populaire contactdatabanken - Pocket PC en Palm zakcomputers, Microsoft Outlook (Express), Symantec Act!, Lotus Notes en GoldMine. Enkele muisklikken volstaan om de inhoud van uw elektronisch adresboek bij te werken met de nieuwste informatie.

Prijs en beschikbaarheid

De I.R.I.S. Business Card Reader is vandaag beschikbaar en wordt verkocht via de distributie- en verkoopkanalen in Europa, de VS en in Azië. Het product wordt tevens verkocht in de e-shop van I.R.I.S. De IBCR II is verkrijgbaar in computerwinkels voor 199 euro (aanbevolen winkelprijs incl. BTW).

Voor verdere informatie omtrent onze onderneming, onze oplossingen en producten surft u het best naar de I.R.I.S. web site http://www.irislink.com

Hoofdkwartier I.R.I.S. Europa:

I.R.I.S. Group
10 rue du Bosquet
B-1348 Louvain la Neuve
België
Perscontact Catherine Rochigneux
Tel: +32 (010) 48 74 38
Fax: +32 (010) 45 34 43
E-mail: catherine.rochigneux@irislink.com

Distributie in Nederland:

I.R.I.S. Authorized Competence Center
Houtsestraat 14
6613 AC Balgoy
tel: 024 6417647
fax: 024 6414973
e-mail: info@nibalink.nl

Perscontact in Nederland:

Raek! Communicatie
Doddendaal 27
5655 EL Eindhoven
Telefoon 040 251 89 38
E-mail: Raek@wxs.nl