Ingezonden persbericht


+ Gelderland-Zuid
+ Korpsstaf

Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39

 Datum   Donderdag 28 augustus 2003                                      
                                                                         
 Van   (  / afdeling Communicatie                                        
Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Ongeval

Een 42-jarige Nijmegenaar reed woensdagmiddag met zijn auto over de Energieweg en zag bij het rechtsaf slaan een over het fietspad rijdende bromfiets over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 16-jarige bestuurster van de bromfiets en een 15-jarige passagier, beide uit Ewijk, liepen letsel aan kin en mond op.

Autodiefstal

Van de Schoolstraat verdween woensdagmiddag een blauwe Opel Astra, kenteken XV-XG-58. Een 37-jarige Nijmegenaar deed aangifte.

Gestolen motor in brand

Op de Weurtseweg stond gisteravond een motorfiets in brand. Deze bleek eerder ontvreemd te zijn op de Canisiussingel.

Woninginbraak

Aan de Mirtestraat werd vannacht ingebroken. De 19-jarige bewoonster werd wakker van gestommel en toen zij riep, hoorde zij iemand ervandoor gaan. Zij mist een camera, GSM en geld. Men kwam binnen via een niet-afgesloten deur.

Aanhouding

Een 22-jarige man uit Bemmel werd gisteravond aangehouden. Hij stond met zijn auto stil bij een gele streep. Toen hij hierop aangesproken werd, werd de man recalcitrant. Hij had ook geen rijbewijs en kentekenbewijs bij zich. Toen hij hiervoor een bekeuring kreeg werd de man nog opstandiger. Uiteindelijk werd besloten hem aan te houden. De man verzette zich hier zodanig tegen dat er pepperspray gebruikt moest worden. Bij fouillering bleek hij ook nog een wikkel speed bij zich te hebben. Hij werd overgebracht naar het bureau.

District Tweestromenland

Malden - aanhouding

Een 20-jarige Maldenaar werd vannacht aangehouden op de Promenade. Hij had een groot stuk beton in een vijver aldaar gegooid. De man werd overgebracht naar het bureau.

Groesbeek - onderzoek naar vernielingen afgesloten

De politie van Groesbeek heeft het onderzoek naar de vernielingen die afgelopen weekend plaatsvonden afgesloten. In de nacht van zaterdag op zondag werden op de Mooksebaan drie inwoners van Mook aangehouden die er van verdacht werden op diverse plaatsen in Groesbeek verkeersborden te hebben vernield. Na het verhoor van de drie verdachten werden de namen van nog drie inwoners van Mook bekend die ook bij de vernielingen betrokken zouden zijn. Deze drie verdachten, in de leeftijd van 17, 18 en 18 jaar oud, zijn uitgenodigd om zich op het politiebureau te melden en zijn verhoord. Alle zes verdachten hebben bekend. In overleg met de Officier van Justitie zal voor alle zes verdachten HALT-afdoening worden ingezet.

Beuningen- autodiefstal

Van het Julianaplein verdween vannacht een donkergroene Mercedes Sprinter, kenteken VP-JS-31. Een 38-jarige Beuningenaar deed aangifte.

District De Waarden

Kesteren - overval
Gistermiddag vond een overval plaats op een bedrijf aan de Spoorstraat. Een onbekende man kwam binnen en bedreigde een 24-jarige medewerkster, waarna hij er met de kassa vandoor ging richting station. De gealarmeerde politie heeft direct de buurt afgezocht maar niemand meer aangetroffen.

Zaltbommel - inbreker betrapt
De bewoonster van een woning aan de Van Oldebarneveltstraat betrapte vannacht een onbekende man in haar slaapkamer. Toen zij hem aansprak ging de man er direct vandoor. Hij was binnen gekomen door een openstaand raam. Er worden geen spullen vermist.


---- --