Korps: Friesland, plaats: Fryslân 28-08-2003
Politieberichten 28/8 07.00 t/m 13.00 uur

Ried: autoinbraak
Tussen woensdag 22.45 uur en donderdag 06.35 uur is er ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Zevenhuisterweg. Men heeft het slot van het linkervoorportier opengebroken. Er werd een radio/cd-speler, een portemonnee met enkele tientallen euros, een zonnebril, en enkele tientallen cds gestolen. De 20-jarige eigenaar uit Ried heeft aangifte gedaan.

Surhuisterveen: bromfietscontrole
Tussen 07.00 en 09.30 uur heeft de politie een bromfietscontrole gehouden op de Badlaan. De politie heeft elf bromfietsen gecontroleerd, daarvan bleken negen bromfietsen niet in orde te zijn. Zij hadden een te hoge constructiesnelheid. De eigenaren zijn hiervoor bekeurd, de bedragen van de bekeuringen liepen uiteen van 28 tot 115 euro.

Holwerd: overzekerd rijden
Op donderdag om 08.30 uur heeft de politie op de Stasjonswei een 37-jarige automobilist uit Holwerd aangehouden. De automobilist bleek in zijn auto te rijden terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Daarnaast bleek dat de auto niet verzekerd was. De politie heeft de auto in beslag genomen. De automobilist is naar het politiebureau meegenomen. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Joure: diefstal buitenboordmotor en benzinetank Op woensdag omstreeks 15.00 uur is in de jachthaven aan de Groene Dijk te Joure een buitenboordmotor en benzinetank gestolen. Men heeft het hangslot waarmee de buitenboordmotor vastzat, doorgeknipt. De schade bedraagt enkele honderden euro`s. De 58-jarige eigenaar uit Joure deed aangifte van de diefstal.

Bureau Communicatie, 0900-8844