Koninklijk Horeca Nederland

Tweede Kamerleden bezoeken horeca

Op 20 augustus 2003 hebben Edith Schippers en Charlie Aproot - beide Tweede Kamerlid voor de VVD - vijf horecabedrijven bezocht in en rond Den Haag. Het ging om Geiten Peter en De Kolenmijn in Leidschendam, Lof der Zotheid in Den Haag, De Keuken van Waarde in Wassenaar en Snowworld in Zoetermeer.

Werkbezoek Tweede Kamerleden Doel van het werkbezoek was de Kamerleden te laten zien met welke regels u in de praktijk geconfronteerd wordt. De aandacht ging vooral uit naar de ophanden zijnde rookverboden en de wijze van handhaving van de leeftijdsgrenzen bij de verstrekking van alcohol.

Werkbezoek Tweede Kamerleden Edith Schippers, de woordvoerder op het terrein van onder meer tabak en alcohol, is van oordeel dat een rookverbod voor de horeca in 2005 veel te vroeg is en een algemeen verbod veel te ver gaat. Volgens Schippers moeten er toch andere mogelijkheden zijn om de hinder en overlast van rook voor werknemers te beperken. De VVD heeft overigens tegen de tabakswet gestemd.

Werkbezoek Tweede Kamerleden René Bogaart van Geiten Peter te Leidschendam merkt op, dat het merkwaardig is dat hij als horecaondernemer voor 100% verantwoordelijk is voor het alcoholconsumptie gedrag van de jongeren en de jongeren zelf helemaal niet. Hij vindt dit scheef. Edith Schippers is het met hem eens.

Charlie Aptroot woordvoerder op het terrein van administratieve lasten wil de komende tijd veel aandacht besteden aan het daadwerkelijk terugdringen van administratieve lasten in onder meer de horeca. Aproot zal er op toezien dat de uitspraak van het kabinet "meer werk minder regels" wordt nageleefd.