Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (28/8)

Tilburg, 28 augustus 2003.

Jongen met snoeischaar gestoken

Berkel-Enschot - Gisteravond rond halfacht is op een grasveld aan de Berkelseweg een 17-jarige jongen uit deze plaats met een snoeischaar gestoken. De jongen raakte hierdoor gewond aan buik en rechterbeen. De dader bedreigde de jongen uit Berkel-Enschot ook nog met de dood. Tussen het slachtoffer en de dader was op het grasveldje onenigheid ontstaan. De zus van de dader, een 18-jarige vrouw uit Berkel-Enschot was tegen het slachtoffer gaan schelden en als het slachtoffer met het achterwiel van zijn bromfiets wat zand opgooit wordt de dader nog kwader. Gaat even weg en komt later met de snoeischaar terug. Hij slaat daarmee tegen het rechterbeen van het slachtoffer en even later steekt hij hem met de snoeischaar in de buikstreek. Het slachtoffer weet de snoeischaar af te pakken en de politie wordt gewaarschuwd. Als agenten de verdachte van deze vechtpartij aan wil gaan houden blijkt hij niet thuis. De zus van de verdachte vindt het dan nodig om de agenten te beledigen waarop zijn wordt aangehouden. Zij werd met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld. De verdachte kon de politie nog niet aanhouden.

Man rijdt tijdens ontzegging

GOIRLE - Tijdens een verkeerscontrole aan de Bergstraat hebben agenten gisteravond rond tien over acht de auto van een 31-jarige Goirlenaar in beslaggenomen. De Goirlenaar bleek met deze auto te rijden terwijl hem de rijbevoegdheid was ontzegd. Bovendien overtrad de man de maximum snelheid en was zijn auto niet APK gekeurd.

Verder bekeurde de politie gisteravond aan de Bergstraat nog meer weggebruikers. Zeven gingen op de bon omdat ze te hard hadden gereden. De hoogst gemeten snelheid was 81 kilometer per uur terwijl in deze straat maar 50 kilometer gereden mag worden. Twee automobilisten kregen een bon omdat ze de gordel niet droegen en één kreeg een bon omdat hij onnodige licht signalen gaf.

Bromfietscontrole levert 17 bekeuringen op

TILBURG - Een bromfietscontrole aan de Heikantlaan leverde gisteravond 17 bekeuringen op. De politie controleerde in totaal 17 bromfietsen een 1 motor.
Voor de volgende feiten werd er bekeurd:
5 bromfietsen hadden een te hoog vermogen
2 bromfietsers droegen geen helm
3 hadden er geen bromfietscertificaat

1 motorrijder had geen rijbewijs

1 bromfietser maakte ten onrechte gebruik van de oranje plaat
1 bromfietser kon zijn verzekeringspapieren niet tonen de motorrijder had geen kentekenbewijs bij zich
De controle leverde ook nog vijf personen op die voor een vonnis gesignaleerd stonden.

25 bekeuringen aan de Oude Hilvarenbeekseweg

TILBURG - Een controle op sluipverkeer aan de Oude Hilvarenbeekseweg leverde gistermiddag in ruim één uur tijd 25 bekeuringen op voor het rijden in strijd met een gesloten verklaring. Aalleen taxi`s en autobussen zijn hiervan uitgezonderd.

Vrouw beledigt en slaat agent

TILBURG - Op de galerij van een flat aan de Kapelmeesterlaan heeft de politie gisteravond rond tien voor twaalf een 33-jarige vrouw aangehouden. Zij beledigde een agent en sloeg hem met een bos sleutels.

HILVARENBEEK - Aan de Bukkumweg hebben agenten vannacht een 41-jarige man uit Roosendaal (NB) aangehouden. Bij een routinecontrole bleek dat het rijbewijs van de man verlopen was en dat zijn auto niet APK gekeurd was. Als de Roosendaler te horen krijgt dat zijn auto mee naar het bureau moet wordt hij grof in de mond en beledigt de agenten.

Met te veel drank op achter het stuur

TILBURG - Op de Rijksweg A58 onder de gemeente Tilburg, hebben agenten vannacht om tien over één, een 39-jarige man uit het Belgische Turnhout aangehouden, nadat bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto zat. Aan het politiebureau blies de man een alcoholpromillage van iets meer dan
1.55. Het rijbewijs van de Belg werd door de agenten ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van zeven uren opgelegd en de politie maakt proces-verbaal op.

Op heterdaad betrapt

TILBURG - Vannacht, even voor halftwee, hebben agenten op het Piusplein een 24-jarige man uit Tilburg aangehouden. De agenten betrapten de man op heterdaad bij de mishandeling van een 19-jarige inwoner van Heesch. Die kreeg een klap in het gezicht van de verdachte. Een 24-jarige man uit Tilburger die zich met de zaak bemoeide kon ook met de politie mee toen hij zich na vordering niet wenste te verwijderen.

Duur plasje

TILBURG - Vannacht rond halfvijf zagen agenten een 41-jarige man uit Tilburg met zijn bromfiets de Professor Verbernelaan oversteken, waarna de man in de bosjes wild ging plassen. Als de agenten de man daarop aanspreken, bemerken ze ook dat hij gedronken heeft. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van 1.90. Het rijbewijs van de man is door de agenten ingevorderd. Hij kreeg een rijverbod van tien uren en de politie maakt proces-verbaal op. Bovendien bleek dat de bromfiets waarop de man reed, niet verzekerd was

Bron: Carel Bouman