Politie Amsterdam-Amstelland

Overvallers benzinestation snel gepakt
28-8-003. Gistermiddag even na halfzes werd een benzinestation aan de Beneluxbaan in Amstelveen overvallen. Onder bedreiging van een vuurwapen moest een medewerker geld afgeven aan de twee daders. Zij verdwenen vervolgens te voet waarna de werknemer de politie alarmeerde. Die was snel ter plaatse en zette samen met het slachtoffer de achtervolging in. In de omgeving traceerden ze al snel twee mannen die door het slachtoffer werden herkend. Eén van hen werd direct in de kraag gegrepen, de ander wist te ontkomen. Na een korte speurtocht werd ook deze man gevonden. Hij had zich in een tuin verscholen. Daar vond een speurhond ook een vuurwapen en de buit. De rovers (34 en 36 jaar) zijn ingesloten.
Bromfietser verongelukt

28-8-2003. Gistermiddag even na drie uur verongelukte op de Osdorperweg een 16-jarige bromfietser uit Amsterdam. Hij botste met zijn bromfiets tegen een shovel en raakte zwaargewond. Het slachtoffer werd gereanimeerd en personeel van de traumaheli kwam om eerste hulp te verlenen. Dit mocht niet meer baten. De jongen bezweek op de plaats van het ongeval aan zijn verwondingen. Zijn bijrijder kwam er met enkele lichte verwondingen vanaf en werd ter plaatse behandeld. De chauffeur van de graafmachine werd aan een politiebureau verhoord. Naar de juiste toedracht van het ongeval wordt een onderzoek ingesteld.

---

Geweldpleger gearresteerd

28-8-2003. Gisteravond werd in Amsterdam-Zuidoost een 17-jarige geweldpleger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Kloekhorststraat een automobilist zwaar mishandeld te hebben. Over het motief is nog niets bekend. Het gaat mogelijk om een beroving.

Rond halfacht stuitten surveillerende agenten in de Kloekhorststraat op een lege auto waarvan het portier openstond. In de omgeving stond een man met een bebloed gezicht. Getuigen verklaarden dat het slachtoffer zojuist was mishandeld en dat de dader er net vandoor was. Voorzien van een duidelijk signalement wisten de agenten de verdachte in de omgeving te traceren. Hij werd gearresteerd en ingesloten. Naar de aanleiding en het motief van het incident wordt een onderzoek ingesteld.

---

Overval op bedrijf

28-8-2003. Gistermiddag rond halfvijf werd een bedrijf aan de Prins Hendrikkade overvallen. Een man kwam de zaak binnen en dwong een medewerker onder bedreiging van een scherp voorwerp de kassa te openen. De medewerker raakte hierbij licht gewond. De verdachte deed vervolgens een greep in de kassa, waarna hij er met een geldbedrag vandoor ging. De medewerker achtervolgde de dader nog korte tijd maar raakte het spoor bijster.

---

Wateroverlast na lek in leiding

28-8-2003. Gisteren werd de Pieter Calandlaan tussen de Johan Huizingalaan en de Louis Bouwmeesterstraat in beide richtingen afgesloten in verband met een gebroken waterleiding. Het waterleidingbedrijf moest tweemaal uitrukken om het lek te dichten. Het water spoot uit het wegdek waardoor een verzakking ontstond. Inmiddels is de waterleiding gerepareerd en is de weg vrijgegeven voor alle verkeer.

---