Politie Noord- en Oost Gelderland

GEVAARLIJKE HONDEN
Almen, Scheggertdijk
Drie gevaarlijke honden hebben de afgelopen periode herhaaldelijk wandelaars en fietsers gebeten. Gisterochtend (27 aug.) is er weer een fietser gebeten. Hierop is in overleg met justitie besloten de drie honden, een herder, mastino en rotweiler in beslag te nemen. De honden zijn opgehaald door de dierenambulance en overgebracht naar een veilige plaats.

DIEFSTAL WASGOED
Eerbeek, Boshoffweg
Door twee gasten van een recreatiepark is aangifte gedaan van diefstal van wasgoed. Dit is gebeurd in de nacht van 26 op 27 augustus. Het volgende is weggenomen: 2x een badpak, 2x een zwembroek, 2 lange broeken, 2 shirst en 5 damesslips. Deze goederen zijn weggehaald van de waslijn.

GEVAARLIJK RIJGEDRAG / DOORRIJDEN NA AANRIJDING
Leuvenheim, Arnhemsestraat
27 aug. om 16.46 uur
Een 57 jarige bestuurder van een personenauto uit Nijkerkerveen heeft door zijn rijgedrag een aanrijding tussen twee andere auto's veroorzaakt en is vervolgens doorgereden. De man komt vanuit Brummen en op de T-splitsing keert hij 180 graden om een vluchtheuvel om zo weer richting Brummen te rijden. Op dat moment komt hij op de andere weghelft terecht, waar de twee andere auto's rijden. Een 30 jarige bestuurder uit Velp schrikt hier zo van dat hij op de remt trapt. Omdat hij op de rem trapt rijdt de 75 jarige bestuurster uit Vlijmen achter hem bovenop de auto. De 57 jarige is weggereden. Een getuige is achter de 57 jarige aangereden, waardoor de man stopte en teruggereden is naar de plaats van de aanrijding. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt terzake gevaarlijk rijgedrag, doorrijden na aanrijden en niet voldoende rechts houden. De inzittende van de 75 jarige moest worden overgebracht naar het Spittaal met nekklachten en kon na controle weer naar huis.

DIEFSTAL SIERSTRIPS
Teuge, Rijksstraatweg
Op 27 aug. werden tussen 19.20 en 21.00 uur van de personenauto van een 30 jarige inwoonster uit Apeldoorn de sierstrips gedemonteerd en weggenomen.

DIEFSTAL
Twello, van Hogendorpstraat
tussen 25 aug. en 16.15 en 26 aug. 08.00 uur zijn uit een afgesloten bouwcontainer 51 slotcilinders weggenomen. Men heeft de container opengebroken.

DIVERSE BRANDJES,
LOCHEM, Hanzeweg, 27 aug. om 20.22 uur, palles in brand bij jeugdhonk. De brandweer heeft de brand geblust. Hoe de brand is ontstaan is niet bekend. EEFDE, Valkeweg, 27 aug. om 21.10 uur, snoeihout in weiland door onbekende oorzaak in brand geraakt. De brandweer heeft het vuur geblust. TWELLO, van Ghentstraat, 27 aug. om 22.18 uur, achter de huizen aan de van Ghentstraat lag een stapel gesnoeide coniferen. Buurtbewoners hoorden een doffe dreun en zagen de vlammen hoog de lucht in gaan. Men ging direkt naar buiten, maar zag niemand meer. De brandweer heeft de brand geblust. Vermoedelijk is de stapel eerst overgoten met bezine en vervolgens aangestoken.

TASJESROOF
Zupthen, Oudewand
28 aug. tussen 11.00 en 11.15 uur
EEn 67 jarige inwoonster uit Zupthen doet aangifte van diefstal van haar tas. De 67 jarige fietst bij de bank. Voordat ze gaat doet ze haar tas in de fietspad en de tas dicht middels een "knijp"sluiting. Op de Oudewand merkt ze dat iemand haar rechts probeert in te halen en even daarna hoort zij een vreemd geluid. Ze ziet dat haar fietstas geopend is en dat de tas verdwenen is. Gelijktijdig rijd een jongen op een fiets met haar tas in de hand snel weg over de Oudewand de Overwelving op.
In deze tas zat een kleinere tas met daarin onder ander een portemonnee, rijbewijs, sleutels en rijbewijs.
De jongen/man op de fiets had kort donkerblond haar, lengte ca. 1.75 m. lang, normaal postuur, een donkere broek en een donkere jas (vermoedelijk fleece).
De politie is op zoek naar getuigen, telefoon: 0900 8844.

ZAKKENROLLEN
Zupthen, Zaadmarkt
28 aug.
Een 54 jarige inwoonster uit Zutphen doet aangifte van diefstal van haar portemonnee die in haar schoudertas zat. Dit is waarschijnlijk gebeurd op de markt.

MAISCAMPAGNE
Brummen/Eerbeek
28 augustus
Door het droge weer is de maiscampagne dit jaar eerder gestart. Dit betekent dat er enige overlast zal zijn. De politie vraagt ouders om hun kinderen op de gevaren te wijzen van de vaak grote tractoren met opleggers. Loonwerkers zullen zoveel mogelijk maatregelen treffen om onveilige situaties te voorkomen. Zij zullen zo veel mogelijk hun snelheid aanpassen en de wegen reinigen. De politie zal hier toezicht op houden. Vanochtend heeft de politie een tractorbestuurder bekeurd omdat hij met te hoge snelheid reed. Hierdoor vloog er mais van de wagen de weg op, waardoor andere bestuurders hinder ondervonden.

EINDE BERICHTEN