Politie Noord- en Oost Gelderland



* Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland.

* District Noordwest Veluwe



P E R S B E R I C H T E N



POLITIEDISTRICT NOORDWEST VELUWE


27 augustus middag



Elburg- Verkeerscontroles


Op woensdag 27 augustus heeft de politie verschillende bromfietscontroles gehouden. De controles zijn gehouden aan de Gerichtenweg en Oostenlijke Rondweg in Elburg en de Eperweg in 't Harde. In totaal zijn er 41 bromfietsers gecontroleerd. In totaal kregen 17 bromfietsers een boete.
13 keer een boete voor het voeren van een te hoge snelheid
2 keer voor het niet in bezit hebben van een certificaat
1 keer voor het niet kunnen tonen van een certificaat


Tijdens de controle bleek één bromfiets te zijn voorzien van oranje stickers (van een snorfiets) ipv de gele stickers of gele plaat. Deze bromfiets werd voor nader onderzoek ingenomen. Bij controle bleek de brommer in 1999 te zijn ontvreemd in Zaandam. De bestuurder, een 16 jarige jongeman uit Lelystad verklaarde de brommer van een onbekende in Zwolle te hebben gekocht. De politie onderzoekt of er sprake is van heling.



Harderwijk- Woninginbraken


Op woensdag 27 augustus deden 4 personen aangifte van woninginbraak. Er was ingebroken in een huis aan de Kennedylaan, in 2 huizen aan de Beneluxlaan en in een huis aan de Trumanlaan in Harderwijk. De inbraken zijn gepleegd tussen dinsdag 26 augustus 22.00 uur en 27 augustus 08.00 uur. Uit het huis aan de Kennedylaan is geld, een videocamera, een horloge, leren jas en een mobiele telefoon ontvreemd. De daders zijn binnen gekomen door een ruit in te slaan. In een huis aan de Beneluxlaan wordt een tas met portemonnee vermist uit het andere huis wordt niks vermist. Hier zijn de daders binnen gekomen door het forceren van de sloten. In het huis aan de Trumanlaan wordt niks vermist. De daders zijn hier binnen gekomen door een raam. Het is niet duidelijk of de vier inbraken door dezelfde dader is gepleegd.



Epe- Verkeersongeval met letsel


Op woensdag 27 augustus kwam er een melding binnen over een verkeersongeval met letsel aan de Tongerenseweg/Kolthovenweg. Een 43- jarige vrouw uit Epe reed over het fietspad van de Tongerenseweg komende uit de richting Epe. Vanuit de zijweg kwam een 59- jarige automobilist uit Epe aanrijden. Deze zag de fietsster over het hoofd en kwam met zijn auto tegen de achterzijde van de fiets. Het gevolg was dat de fietsster ten val kwam en een fikse hoofdwond opliep. Zij is per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht voor verdere behandeling. De automobilist mankeerde niets. Beide voertuigen liepen geen schade op.



Heerde- Verkeersongeval met letsel



Op woensdag 27 augustus kwam er een melding binnen over een verkeersongeval met letsel aan de Kamperweg in Heerde. Een 32-jarige man uit Hattemerbroek reed op zijn bromfiets over het fietspad komende vanuit de richting Wezep. Vlak voor de kruising Kamperweg/Nieuwe Zuidweg in Heerde was het fietspad voorzien van een nieuwe grindlaag. Dit is in een soort S-bocht voor de kruising van de wegen. Doordat de bromfietser afremde gleed hij weg op het grind en kwam ten val. Aan de val hield hij letsel aan zijn hand en zijn kin over en is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.



Wapenveld- Diefstal uit winkel


Op woensdag 27 augustus kwam er een melding binnen van een winkeldief in een winkel aan de Klapperdijk in Wapenveld. De 31- jarige man werd door een beveiligingsmedewerker op heterdaad betrapt, toen hij scheermesjes uit de winkel mee wilde nemen zonder te betalen. Hij zette het op een rennen, maar omdat de dader struikelde over zijn eigen benen kon hij alsnog kon worden gepakt. Hij is aan de politie overgegeven en naar het politiebureau gebracht waar hij een proces verbaal en een ontzegging voor de winkel kreeg uitgereikt.



Elburg- Ramkraak


In de nacht van woensdag 27 augustus en donderdag 28 augustus deed een 58- jarige man uit Elburg aangifte van diefstal uit zijn winkel aan de Klokbekerweg. Het bleek te gaan om een ramkraak. De deuren van de winkel waren vernield en in de winkel lagen meerdere stellages op de grond en lag er veel glas in de winkel. Van achter uit de winkel waren meerdere artikelen waaronder duurdere parfums meegenomen. Het totale schadebedrag is niet bekend.


Elburg - diefstal auto

Vanaf de Pluutstraat in Elburg werd afgelopen nacht een geparkeerde groene personenauto merk Fiat Uno, kenteken HF-TF-15 ontvreemd.
De politie onderzoekt of de diefstal te maken heeft met de snelkraak aan de Klokbekerweg. Getuigen die iets van de autodiefstal of de snelkraak hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie in Elburg. Tel 0900-8844


Ermelo- Diefstal uit recreatiewoning

Op woensdag 27 augustus deed een 55- jarige man uit Ermelo aangifte van diefstal uit een recreatiewoning aan het Gentenerf in Ermelo. De diefstal is gepleegd tussen dinsdag 26 augustus 21.00 uur en woensdag 27 augustus 10.30 uur. De daders hadden een deur geforceerd. In de woning werden verschillende woningen doorzocht. Uit de woning zijn een klok en sieraden ontvreemd. Het totale schadebedrag is niet bekend.


Harderwijk- Diefstal uit winkel

Een 23- jarige vrouw uit Harderwijk deed woensdag 27 augustus aangifte van diefstal uit een winkel aan de Donkerstraat in Harderwijk. Een klant in de winkel zag dat 2 mannen met een Slavisch uiterlijk diverse tubes tandpasta in een tas schoven. Op het moment dat zij dat ziet, zien de beide mannen haar ook en kijken de klant zo doordringend aan, dat ze daarvan overdonderd is en eventjes niet meer weet wat ze moet doen. De beide mannen gaan direct de winkel uit en verdwijnen. Op het moment dat de klant naar de verkoopster gaat om te vertellen wat ze zojuist heeft gezien zijn de mannen nergens meer te bekennen. Het totale schadebedrag is meer dan 350 euro.



Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top





038-375 10 50
---- --