WAVIN BV


Wavin neemt bedrijf in Tsjechie over

Wavin heeft een overeenkomst getekend voor de overname van Ekoplastik, de Tsjechische specialist in kunststofleidingsystemen. Ekoplastik is marktleider op het gebied van heet- en koud waterleidingsystemen in Centraal en Oost Europa. Het bedrijf ligt vlakbij Praag, telt 250 personeelsleden en heeft een omzet van EUR 27 miljoen per jaar. De overname zal effectief worden zodra alle formaliteiten zijn uitgevoerd, zoals boekenonderzoek en goedkeuring door kartel autoriteiten.

Wavin is Europees marktleider in kunststofleidingsystemen met 4700 medewerkers en een omzet van EUR 922 miljoen. Wavin heeft al fabrieken in Polen, Hongarije en Litouwen en verkoopkantoren in bijna alle andere landen van Centraal en Oost Europa. In Tsjechië verkoopt Wavin reeds leidingsystemen voor de weg en waterbouw via verschillende verkoopkantoren, maar heeft geen productiefaciliteiten in dit land. De marktpositie van Ekoplastik met haar uitgebreide assortiment van heet- en koud tapwatersystemen en binnenhuis afvoersystemen moet dan ook gezien worden als welkom aanvulling op het marktbereik van Wavin in deze regio.

Philip Houben, Wavins CEO geeft als toelichting op de overname: Deze overname past ons prima vanuit twee gezichtspunten. We willen een leidende positie in Centraal Europa tot stand brengen en we willen ons productassortiment in de groeiende sanitairmarkt uitbreiden. Ekoplastik is een succesvol bedrijf met een goede naam. Dit is bewezen door de indrukwekkende resultaten van het bedrijf over de afgelopen jaren. We verwachten dat het bedrijf snel een centrale rol zal krijgen als Wavins specialist in heet- en koud tapwater leidingsystemen.

Profiel
Wavin, opgericht in 1955, is actief in 24 landen en is een belangrijke producent van kunststof leidingsystemen in Europa. Elders in de wereld beschikt Wavin over een uitgebreid netwerk van meer dan 90 agenten, licentiehouders en distributeurs.

Wavin streeft ernaar om de toonaangevende Europese aanbieder van kunststofleiding-systemen te zijn op het gebied van productassortiment, innovatie, logistieke dienstverlening en geografische spreiding.

Teneinde haar klanten van producten en diensten met een gunstige toegevoegde waarde te voorzien, heeft Wavin een eigen R&D centrum en besteedt aanzienlijke bedragen aan de ontwikkeling van nieuwe producten en processen.

Zwolle, 28 augustus 2003
Meer informatie: Ph.P.F.C. Houben tel: +31 (0)38 4294201

Zie ook onze websites: www.wavin.com
www.ekoplastik.cz

28 aug 03 15:26