Korps: Limburg-Noord, plaats: Venlo 28-08-2003 Mediaberichten 28 augustus (15.30 uur)

Vandaal aangehouden

AMERICA De politie heeft woensdagmiddag een 15-jarige jongen uit Haarsteeg aangehouden, nadat hij op het parkeerterrein van zwembad de Loohorst een fiets tegen een auto had gegooid. De jongen was samen met een gezelschap in het zwembad, toen hij woorden kreeg met één van de leiders. Hij werd kwaad en gooide in zijn woede een fiets tegen de geparkeerde auto van een man uit Dormagen (Dld.). De auto liep enkele deuken en krassen op. De jongen is aangehouden en naar het bureau in Horst gebracht, waar proces-verbaal is opgemaakt.

Winkeldief aangehouden

VENLO De politie heeft woensdagmiddag een 17-jarige jongen uit Venlo aangehouden op verdenking van winkeldiefstal uit twee winkels aan de Vleesstraat. De man wilde voor enkele tientallen euros zonder te betalen meenemen, toen hij werd betrapt door de bedrijfsrecherche van één van de winkels. De verdachte kreeg een winkelverbod voor een jaar en is overgedragen aan het bureau Halt voor een alternatieve straf.

Veel te veel alcohol

ROERMOND De politie heeft woensdagavond rond half tien een 39-jarige man uit Roermond aangehouden die dronken achter het stuur zat. Agenten herkenden de man en wisten van zijn drinkgewoonten en ook van het feit dat hij geen rijbewijs heeft. Ze namen hem mee naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat de man 1140 ugl (uitgeademde alcohol per liter lucht) had. Dat is ruim vijf maal de toegestane hoeveelheid. De auto van de man werd in beslag genomen. Hij zal op 3 november moeten voorkomen voor het rijden zonder rijbewijs en het rijden onder invloed.