Gemeente Hoogeveen


---

28 augustus 2003

Dit is een gezamenlijk persbericht van Domesta Woonstichting en de gemeente Hoogeveen

Hoogeveen en Domesta tekenen samenwerkingsovereenkomst Schoonvelde-Oost

De gemeente Hoogeveen en Domesta Woonstichting hebben donderdag 28 augustus de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de grootschalige revitalisering van de buurt Schoonvelde-Oost in de Hoogeveense wijk De Weide. Naar verwachting beginnen de werkzaamheden in oktober met groot onderhoud aan de eerste 'molenwiek'. Domesta voert groot onderhoud uit aan bijna 400 woningen. De gemeente verbetert tegelijkertijd de kwaliteit van het openbaar gebied. De kosten bedragen in totaal ruim 30 miljoen euro.

,,Het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst is een formaliteit die even op zich heeft laten wachten", beaamt directeur/bestuurder Jan Vogten van Domesta. ,,In de praktijk werken we al veel langer samen aan project Schoonvelde-Oost. Nu de werkzaamheden voor het groot onderhoud binnen afzienbare tijd beginnen, is de ondertekening er dan toch van gekomen."

Visie en vertrouwen

In de samenwerkingsovereenkomst maken de gemeente Hoogeveen en Domesta afspraken over onder meer de projectorganisatie en de financiering. Verder zijn algemene uitgangspunten geformuleerd voor de uitvoering en de communicatie rondom het project.

Volgens wethouder Wietze van der Zwaag is het echter nog belangrijker dat beide partijen eenzelfde visie hebben op de wijk en vertrouwen in elkaar hebben om er iets moois van te maken. ,,Gelukkig wordt aan deze voorwaarden voldaan en kunnen we beginnen om datgene waar te maken wat al enkele keren aan de bewoners is beloofd. Onmisbaar daarbij is de betrokkenheid van de bewoners", aldus wethouder Van der Zwaag, die herstructurering gebouwde omgeving in zijn portefeuille heeft.

De stichting Welzijnswerk is aangetrokken om deze bewonerscontacten in goede banen te leiden.

Eind 2004 klaar

Als eigenaar van het overgrote deel van de huurwoningen in Schoonvelde-Oost is Domesta Woonstichting bezig met de voorbereidingen voor groot onderhoud aan deze woningen.

In oktober zijn de huurwoningen aan de Pasteurhof als eerste aan de beurt. Daarna volgen de Boerhaavehof en de Fleminghof. Het groot onderhoud zal naar verwachting eind 2004 worden afgerond.

Over de woningen in het middengebied van Schoonvelde-Oost - Curiestraat, Kochstraat en Bethesdastraat - zijn op dit moment nog geen concrete plannen te melden. De start van het groot onderhoud voor dit gebied is gepland voor midden 2004.

Moderne uitstraling

Daarnaast is het noodzakelijk dat de gemeente het openbaar gebied opknapt, want straten, pleinen en groen voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Zo zal het straatbeeld een modernere uitstraling krijgen en worden aanpassingen gedaan om de buurt verkeersveiliger te maken.

Ook het groen krijgt een opknapbeurt. Er komt nieuwe beplanting en speelplaatsen worden aangepast en vernieuwd. Al deze plannen moeten nog verder worden uitgewerkt.

© Copyright Gemeente Hoogeveen