Gemeente Zoetermeer

Sterke beperking bespeelbaarheid voetbalvelden

De gemeente Zoetermeer heeft een dringend beroep op de Zoetermeerse voetbalverenigingen gedaan om het gebruik van de velden tot het uiterste te beperken.
De verslechterde conditie van de voetbalvelden, als gevolg van de droogte van de afgelopen weken, maakt deze maatregel noodzakelijk. De Zoetermeerse voetbalverenigingen hebben vanmiddag positief gereageerd op het appèl van de gemeente. Voor de velden van DWO geldt in de periode van donderdag 28 augustus tot en met woensdag 3 september een volledig speelverbod. DSO, FC Zoetermeer en Oosterheem lassen in dezelfde periode de trainingen en oefenwedstrijden af. Bij deze clubs vinden alleen de bekerwedstrijden doorgang. Woensdag 3 september gaan gemeente en voetbalverenigingen opnieuw overleggen over de conditie van de velden.

"Als de velden nu intensief zouden worden bespeeld, ontstaat grote schade aan de velden en zal binnen 2 á 3 maanden de conditie van de velden zienderogen achteruithollen," aldus Jo Fijen, wethouder Sport. "Ik ben dan ook blij dat de voetbalverenigingen de noodzaak van deze maatregel hebben ingezien en we in goed overleg gezamenlijk tot dit besluit zijn gekomen. Al blijft het vervelend dat we deze maatregel juist nu hebben moeten treffen. De selectie-elftallen zitten aan het eind van hun voorbereiding op de nieuwe competitie en die voorbereiding wordt nu, jammer genoeg, enigszins verstoord."

De afgelopen weken heeft de gemeente Zoetermeer de voetbalvelden intensief besproeid, maar dit heeft onvoldoende soelaas kunnen bieden. De toplaag is weliswaar nog in een redelijke conditie, maar de wortelgroei is door de grote droogte achtergebleven. Daardoor herstelt de grasmat op dit moment onvoldoende van intensief gebruik. Als de weersvoorspellingen uitkomen en er de komende tijd neerslag van betekenis valt, kunnen de wortels snel aangroeien. Om het herstel te bespoedigen zal de gemeente de voetbalvelden de komende week intensief onderhouden door te bemesten en te beluchten.

Laatste wijziging: 28-08-2003