Politie Amsterdam-Amstelland

Dodelijk ongeval motorrijder
28-8-2003. Gisteravond rond elf uur is op de Burgemeester Stramanweg in Ouderkerk aan de Amstel een 44-jarige motorrijder verongelukt. De motorrijder en zijn bijrijdster kwamen door nog onbekende oorzaak ten val waarbij ze beide zwaargewond raakten. Omstanders hebben in afwachting van professionele medische hulp de motorrijder gereanimeerd en zijn passagier eerste hulp verleend. De reanimatie mocht helaas niet baten, de man overleed in een ziekenhuis. Het vrouwelijke slachtoffer werd zwaargewond overgebracht naar een ziekenhuis en is inmiddels buiten levensgevaar. De juiste toedracht van het tragische ongeval is nog onbekend. Diverse personen werden verhoord.
---
Geweldpleger gearresteerd
28-8-2003. Gisteravond werd in Amsterdam-Zuidoost een 17-jarige geweldpleger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op de Kloekhorststraat een automobilist zwaar mishandeld te hebben. Over het motief is nog niets bekend. Het gaat mogelijk om een beroving. Rond halfacht stuitten surveillerende agenten in de Kloekhorststraat op een lege auto waarvan het portier openstond. In de omgeving stond een man met een bebloed gezicht. Getuigen verklaarden dat het slachtoffer zojuist was mishandeld en dat de dader er net vandoor was. Voorzien van een duidelijk signalement wisten de agenten de verdachte in de omgeving te traceren. Hij werd gearresteerd en ingesloten. Naar de aanleiding en het motief van het incident wordt een onderzoek ingesteld.
Kind zwaargewond na aanrijding
28-8-2003. Gisteravond rond zeven uur is een 10-jarige jongen zwaargewond geraakt toen hij tijdens het spelen ineens de weg oprende. De bestuurder van een personenauto kon het kind niet meer ontwijken en reed hem aan. De jongen werd overgebracht naar een ziekenhuis waar hij in zorgwekkende toestand werd opgenomen. De politie onderzoekt het ongeval.
Verkeerscontroles

28-8-2003.

Bij diverse verkeerscontroles in en rond Amsterdam werden gisteren tientallen mensen op de bon geslingerd. Hieronder een greep uit de controles.

Middenweg
Bij een algemene verkeerscontrole op de Middenweg werden gisteren 26 mensen bekeurd. De geconstateerde overtredingen liepen uiteen van het niet kunnen tonen van het rijbewijs en het rijden zonder autogordel tot het niet handsfree bellen. Er werd gecontroleerd 's ochtends tussen acht en tien uur.

Sportlaan (Amstelveen) / Stadhouderskade
Bij een snelheidscontrole op de Sportlaan in Amstelveen reden gisteren 8 bestuurders tegen de lamp. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 kilometer per uur. Ter plaatse mag 50 worden gereden.

Op de Stadhouderskade werden gisteravond tussen halftwaalf en één uur 18 snelheidsduivels betrapt. Onder hen bevonden zich veel taxichauffeurs. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 83 kilometer per uur waar 50 is toegestaan.

Surinameplein
Bij een algemene verkeerscontrole op het Surinameplein werden gisteren tussen één en drie uur 18 mensen op de bon geslingerd. De overtredingen waren divers. Het niet kunnen tonen van het rij- en kentekenbewijs kwam het meest voor. Daarnaast bleek dat twee auto's onverzekerd waren. Zestig bestuurders werden aan een alcoholtest onderworpen. Daarbij werden geen overtredingen geconstateerd.

Klaprozenweg
Bij een gerichte verlichtingscontrole op de Klaprozenweg werden gisteravond 12 bestuurders bekeurd die reden terwijl hun verlichting niet in orde was. Er werd tussen negen en elf uur gecontroleerd.
---


Politieagent gewond bij arrestatie

28-8-2003. Vanmorgen om ongeveer halfelf raakte een politieman gewond bij de aanhouding van een verdachte in de binnenstad van Amsterdam. De agent zag dat een man, waarschijnlijk onder invloed van verdovende middelen, een vrouw op straat mishandelde. Toen hij de man wilde arresteren ging de verdachte door het lint waarbij een hevige worsteling ontstond. Tijdens deze worsteling raakte de arm van de politieman uit de kom. Hij werd voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De recalcitrante verdachte werd door collega's van de agent uiteindelijk in de boeien geslagen en overgebracht naar een politiebureau.