Amsterdam Oud Zuid


Noodsnoei kastanjes Sandbergplein

Het Dagelijks Bestuur van stadsdeel Amsterdam Oud Zuid heeft op 27 augustus j.l. besloten om over te gaan tot noodsnoei van twaalf kastanjes op het Sandbergplein. Ondanks alle pogingen van het stadsdeel om de bomen te redden door middel van extra maatregelen, blijken de wortels toch niet voldoende verankerd te zijn.

Op basis van het onderzoek naar de conditie en stabiliteit van zestien kastanjes op het Sandbergplein heeft Ingenieurs Bureau Amsterdam een rapport uitgebracht. In dit rapport adviseert het bureau het stadsdeel om twaalf kastanjes met spoed rigoureus te laten snoeien.

Gezien de slechte conditie en stabiliteit van deze bomen is er aantoonbaar acuut gevaar voor de veiligheid van personen en zaken. Met het oog op de Uitmarkt komend weekend en de slechte weersvoorspellingen wordt deze noodsnoei op 28 en 29 augustus uitgevoerd.

Gezien de slechte toekomstverwachtingen van de bomen beraadt het dagelijks bestuur van het stadsdeel zich nog of er voor de kastanjes wel of geen kapvergunning aangevraagd wordt.