Gemeente Alkemade


Nieuwsbericht

28-08-2003
Klankbordgroep herontwikkeling Veilingterrein
Gezocht! Meedenkers

Het voormalige Veilingterrein in Roelofarendsveen krijgt een nieuwe bestemming. De bedrijfsgebouwen worden gesloopt om plaats te maken voor woningen. De gemeente werkt bij de herontwikkeling van het gebied samen met Bemog Projectontwikkeling.

Rol van de klankbordgroep
Het gemeentebestuur wil de inwoners intensief betrekken bij de uitwerking van de plannen. Daarbij is een belangrijke rol weggelegd voor de klankbordgroep. De klankbordgroep, samengesteld uit inwoners van de gemeente, treedt op als sparring partner van de projectgroep bij een aantal belangrijke beslissingen -zoals bij het opstellen van het bestemmingsplan, het stedenbouwkundige model en de inrichting van de openbare ruimte- en heeft als zodanig geen beslissingsbevoegdheid.

Criteria voor de aspirant-leden
Voor de samenstelling van de klankbordgroep is de gemeente op zoek naar geĂŻnteresseerde inwoners die over de benodigde kennis en ervaring beschikken op het gebied van en/of affiniteit hebben met:

stedenbouw en architectuur

landschapsinrichting en waterhuishouding

maatschappelijke instellingen en verenigingsleven

lokale en regionale cultuur-historie

woonomgeving en veiligheid

de buurt.

Selectieprocedure
Met het oog op de gewenste representativiteit zullen de kandidaten via een korte sollicitatieprocedure worden geselecteerd. Er wordt uitgegaan van een werkbaar aantal leden; maximaal 8 deelnemers. Meer informatie over taken, tijdsinvestering en dergelijke is verkrijgbaar bij mevrouw Hermsen-Facon van de afdeling Wonen en Milieu, telefoonnummer (071) 332 72 20.