Politie Midden- en West Brabant

Weer bekeuringen op Noordelijke Rondweg in Breda

Breda, 28 augustus 2003

Op de Noordelijke Rondweg (Crogtdijk, Nieuwe Kadijk en de Backer en Ruebweg) in Breda zijn de tussen 11 augustus en heden weer verschillende verkeerscontroles gehouden. Dat gebeurde allereerst met behulp van de gecombineerde snelheids- en roodlichtcameras in de vaste flitspalen waarbij 1381 overtreders op film zijn vastgelegd. Bij andere verkeerscontroles door het Verkeershandhavingsteam van de politie Midden West Brabant gingen nog eens 29 weggebruikers op de bon.

Die andere bekeuringen vielen op verschillende dagen en op verschillende plaatsen.
Op 14 augustus kregen 13 automobilisten op de Nieuwe Kadijk een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel. Op de Backer en Ruebweg werden twee bromfietsers beboet omdat ze daar zonder helm reden. Een automobilist moest daar 40 euro afrekenen omdat hij geen gordel aan had.
Een 18-jarige Bredanaar maakte het daar wel erg bont. Waar hij 30 km per uur mag rijden, werd hij met zijn opgevoerde bromfiets bekeurd voor 73 km. Binnenkort mag hij een rekening van de Officier van Justitie verwachten.

Op de Backer en Ruebweg zijn verder bij controles op het rijden door rood licht op 21 en 22 augustus nog 4 automobilisten bekeurd. Het kostte hen 86 euro. Ook 86 euro was een automobilist kwijt aan de boete voor het rijden zonder geldig APK. Het rijden zonder autogordel over de Nieuwe Kadijk kostte 2 automobilisten elk 40 euro.

De komende weken gaan de controles onverminderd voort.

Bron: Jan Claijs