CULTUURNET / ARTIFAIR@

De eerste virtuele kunstbeurs ter wereld op het internet

Artifair(r)

Artifair Nederland zorgt voor een wereldprimeur: de eerste 3D virtuele kunstbeurs op het internet. Een must voor kunstliefhebbers, die de extra dimensies van moderne technologie weten te waarderen om zo op een nieuwe manier eigentijdse beeldende kunst te ondergaan.

Loop door het Artifair gebouw. Bezoek stands van individuele kunstenaars en galeries. Bekijk hun werken zoals in het echt: van een afstand of van dichtbij, loop er gewoon naar toe. De schilderijen zijn ingelijst en belicht. Men kan direct de grootte van een schilderij herkennen.

De kwaliteit van het beeld is opvallend hoog en doet volledig recht aan de aanwezige kunstenaars van grote Nederlandse en internationale allure. Enkele namen: Dinie Boogaart; Sam Drukker; Jake Baddeley; Toos van Holstein; Clemens Briels; Paul Smulders.

De bedoeling van Artifair is, bezoekers op een zo realistisch mogelijke manier kennis te laten maken met de aanwezige kunstwerken. Eenmaal gewekte interesse kan dan leiden, via de aanwezige website-links, tot een bezoek aan de galerie waar het werk van de exposerende kunstenaar in werkelijkheid is te zien. Op de beurs zélf kan niet worden gekocht.

Maar een bezoek aan Artifair biedt meer dan dat. U stapt in een complete virtuele wereld, die rond beeldende kunst is ontwikkeld. U ontmoet er andere bezoekers die op dat moment on-line zijn. Elke bezoeker is aanwezig in een zelf gekozen gedaante, een zgn. 'avatar', die zich -op commando van diezelfde bezoeker- door het virtuele gebouw beweegt.

U bent daadwerkelijk op twee plaatsen tegelijk: achter uw computer en op de Artifair kunstbeurs. Samen met andere bezoekers, die u real time ziet rondlopen, toont u interesse in dezelfde kunstenaar. U converseert met elkaar in de lounge of in de stand van die kunstenaar of u woont t.z.t. een lezing of kunstforum bij.

En wilt u na een bezoeksessie op de hoogte blijven van ontwikkelingen, dan laat u uw e-mail adres achter voor informatie over nieuwe kunstenaars of evenementen. Overigens zal ook het getoonde werk van reeds aanwezige kunstenaars regelmatig worden 'ververst', zodat de beurs actueel blijft.

De techniek van Artifair is gebaseerd op het Blaxxun Virtual Worlds Platform. Dat vormt wereldwijd de grondslag van een aantal indrukwekkende virtuele werelden, waar duizenden mensen elkaar dagelijks ontmoeten.

Om Artifair te kunnen bezoeken heeft u niet meer nodig dan een redelijk snelle internetverbinding (bij voorkeur kabel of adsl) en een moderne Windows-PC. De benodigde software wordt op uw computer geïnstalleerd op het moment dat u de eerste keer Artifair bezoekt. Na enkele minuten beweegt u zich al volleerd door deze boeiende cyberwereld.

De benodigde software is gratis, evenals het bezoek aan Artifair, dat de potentie heeft om snel de Nederlandse grenzen te overschrijden.

www.artifair.nl

Note voor de redactie
Voor nadere informatie: info@artifair.nl of (070) 3060116 (Dhr. Onno Drukker-fair manager)

28 aug 03 16:16