NED. ORG. VRIJWILLIGERSWERK

Nieuw landelijk kennisinstituut vrijwilligerswerk

CIVIQ en Vereniging NOV krijgen nieuwe naam en huisstijl

Stichting VrijwilligersManagement (sVM) en de werkorganisatie van dé landelijke koepel voor vrijwilligerswerk, Nederlandse Organisaties Vrijwilligerswerk (NOV) zijn gefuseerd. Op 1 september worden de nieuwe naam en huisstijl van CIVIQ, instituut vrijwillige inzet en Vereniging NOV aan Nederland gepresenteerd.

CIVIQ
CIVIQ is het landelijke kenniscentrum en adviesbureau voor vrijwillige inzet. Belangrijkste opdracht is het stimuleren, vernieuwen en versterken van vrijwillige inzet. Dit doet CIVIQ via onderzoek, advies, training en begeleiding. Directeur is Marijke Steenbergen. Zij was eerder directeur van sVM.

Vereniging NOV
De verenigingsactiviteiten van het oude NOV worden voortgezet onder de noemer Vereniging NOV. De vereniging komt op voor de belangen van vrijwilligers. Ongeveer 350 organisaties uit het vrijwilligersveld zijn lid. Voorzitter van Vereniging NOV is Tineke Lodders-Elfferich. Zij was in 2001 voorzitter van het Nationaal Comité Internationaal Jaar van Vrijwilligers en in het verleden onder andere actief in verschillende functies binnen het CDA.

Samen
CIVIQ en Vereniging NOV zijn twee aparte, zelfstandige organisaties die nauw met elkaar zijn verbonden. Zo heeft Vereniging NOV recht van voordracht voor zowel de Programma-adviesraad als de Raad van Toezicht van CIVIQ. Ook voert CIVIQ activiteiten en projecten uit voor Vereniging NOV. Zij aan zij maken de organisaties zich sterk voor vrijwillige inzet.

Vrijwilligerswerk in de nieuwe politieke arena, 29 september Op 29 september is het eerst congres van Vereniging NOV: Vrijwilligerswerk in de nieuwe politieke arena, in het Nederlands Congrescentrum in Den Haag. Tijdens dit congres wordt onder andere met kamerleden van gedachten gewisseld over het politieke beleid en de consequenties ervan voor het vrijwilligerswerk. Ook vindt een gesprek plaats met staatssecretaris Ross van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Einde bericht

Meer informatie verstrekt Nienke van Helden, Manager Communicatie en Voorlichting tel. 030 7509030, nvhelden@nov.nl. Op www.nov.nl vindt u ook meer informatie over Vereniging NOV en het congres van 29 september. Wilt u meer weten over CIVIQ? Kijk dan op www.civiq.nl.

28 aug 03 16:19