Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom, 28 augustus 2003

Bestuurder te veel gedronken

HOOGERHEIDE: Woensdagmiddag is op de Sportlaan een 62-jarige man uit Domburg aangehouden. Uit de blaastest bleek dat hij te veel alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man is ingevorderd omdat hij ruim drie keer de toegestane hoeveelheid alcohol had genuttigd. De man moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Twee gewonden bij auto ongeluk

ROOSENDAAL: Donderdagmiddag zijn twee mannen uit Sint Willebrord gewond geraakt bij een eenzijdig auto ongeluk. De mannen reden op de rechterbaan van de Rucphense Baan en moesten plotseling remmen. De auto is via de linkerrijbaan tegen een boom tot stilstand gekomen. De twee mannen zijn met een ambulance vervoerd naar het ziekenhuis. De weg is enige tijd afgezet. De politie is op zoek naar getuigen van dit ongeval omdat nog niet duidelijk is waarom de beide mannen zo hard moesten remmen.

Bedreiging

ROOSENDAAL: Woensdagmiddag kwam er een 52-jarige man uit Roosendaal aan het bureau van politie die vertelde bedreigd te zijn met een vuurwapen aan de Hulsdonksestraat. De man stond met zijn auto voor de verkeerslichten en waarschijnlijk is hij niet snel genoeg opgetrokken toen het licht op groen sprong. Een geïrriteerde bestuurder achter hem maakte dat duidelijk door te claxonneren en zachtjes tegen de auto te rijden.
De 52-jarige aangever wilde verhaal gaan halen. De aangever en de man uit de andere auto stapte met zijn passagier uit. Er ontstond een woordenwisseling wat uitliep op een handgemeen. De passagier liep terug naar de auto en haalde hier een vuurwapen uit. Deze richtte hij op de aangever. Ondertussen waren er omstanders gearriveerd. De mannen stapten daarna terug in hun auto en reden weg. De aangever was van het gebeuren danig overstuur.
Later op de middag kwamen er twee jongens aan het bureau die zich vrijwillig meldden naar aanleiding van het voorval. Zij waren degene geweest die de man hadden bedreigd. Het gaat hier om twee jongens uit Roosendaal van 18 en 19 jaar. Het pistool is op verzoek van de politie ingeleverd. Het bleek hier om een imitatiewapen te gaan. De politie is nog met het onderzoek bezig.

Winkeldief aangehouden

ROOSENDAAL: Woensdagavond is in een supermarkt aan de Van Beethovenlaan een winkeldief aangehouden. Deze 24-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats was opgevallen door zijn vreemde gedrag. Een politieman in burger, die daar toevallig op surveillance was, is deze man gevolgd. Hij heeft gezien dat de man etenswaar in zijn kleding stopte. Hij rekende deze boodschappen niet af bij de kassa. De man is hierop aangehouden en overgebracht naar het bureau. Een proces-verbaal voor de winkeldiefstal is opgemaakt.

Bron: Karen de Groot