Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (28/8)

Oosterhout, donderdag 28 augustus 2003

Politie haalt dronken automobilist van de weg
WOUDRICHEM: Een 41-jarige bewoner uit Uitwijk reed op woensdagmiddag 27 augustus omstreeks 16.30 uur onder invloed van alcohol. Hij werd op de Almkerkseweg in Woudrichem door de politie gecontroleerd. De man blies tijdens de ademanalyse een uitslag van 1.305 ug/l. Dit terwijl 220 ug/l. de wettelijk maximaal toegestane waarde bedraagt. Zijn rijbewijs is onmiddellijk ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 17 uren opgelegd. Hij mag zich binnenkort bij de rechter verantwoorden voor dit verkeersmisdrijf.

Aanrijding door alcohol
HANK: De politie werd op donderdagnacht 28 augustus omstreeks 02.15 uur geroepen bij een eenvoudige aanrijding op de Kurenpolderweg. Bij deze aanrijding was slechts sprake van materiële schade. De veroorzaker, een 57-jarige inwoner uit Schiedam, bleek tijdens de blaastest 1000 ug/l aan alcoholhoudende stof in zijn lichaam te hebben. De man is aangehouden en hem is een rijverbod van 12 uren uitgereikt. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Uiteraard vorderde de politie zijn rijbewijs meteen in.

Brand op vestingwal
GEERTRUIDENBERG: In de namiddag van woensdag 27 augustus stond een 40-tal vierkante meters dor gras in brand op de historische vestingwal in Geertruidenberg. Het gaat om het zogenaamde Bolwerk, gelegen aan de Commandeurstraat. De brandweer is ter plaatse geweest en heeft het brandje geblust. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Dubbel gedupeerd bij auto-inbraak
LAGE ZWALUWE: Op donderdag 28 augustus omstreeks 04.30 uur ging het alarm over van een personenauto in de Flierstraat in Lage Zwaluwe. Daarop is de 32-jarige bewoner naar buiten gegaan. Hij zag twee mannen bij de auto van zijn vrouw auto staan. Uit die auto bleek later een autoradio-CD-speler te zijn weggenomen. Het duo ging er van door een rode auto, in de richting van de Rijksweg A-16. De gedupeerde man zag dat er in de auto was ingebroken en bedacht zich geen moment. Hij sprong in zijn eigen auto en zette zelf de achtervolging in. Hij ging op zoek naar de daders. Zijn vrouw waarschuwde intussen de politie. Enige tijd later zag hij op de Bloemendaalse Zeedijk in Zevenbergschen Hoek een rode auto rijden. In de veronderstelling dat dit de daders van de auto-inbraak waren, dwong hij de auto tot stoppen. Daarbij ontstond een aanrijding. De andere bestuurder raakte daarbij twee betonnen paaltjes. De achtervolger botste tegen een lantaarnpaal, tolde om zijn as en belandde in een sloot. Achteraf bleek dat hij de verkeerde auto had klemgereden. Beide autos waren dermate beschadigd dat een takelbedrijf de autos moest bergen.

Aantreffen granaat
LAGE ZWALUWE: Op woensdag 27 augustus werd tijdens werkzaamheden op een bouwland een projectiel gevonden. Het ging om een granaat van ongeveer 50 cm. De Explosieven Opruimingsdienst is door de politie ingeschakeld om de granaat af te voeren en onschadelijk te maken.

Diefstal personenauto
WAALWIJK: Vanaf een parkeervak aan de Eerste Zeine is een gele personenauto, merk Honda, type Logo en voorzien van het kenteken XS-SF-61, gestolen. De diefstal is gepleegd tussen dinsdag 26 augustus 2003 17.30 uur en woensdag 27 augustus 2003 12.00 uur.

Politie treft gestolen personenauto aan
OOSTERHOUT. Op woensdagmiddag 27 augustus omstreeks 14.35 uur trof de politie op een parkeerterrein aan de Logistiekweg een gestolen auto aan. Het gaat om een grijze Peugeot 205. Bij controle bleek dat deze auto tussen 29 juli en 1 augustus 2003 op de Valkenierslaan in Breda was ontvreemd. De auto is door een takelbedrijf weggetakeld. De politie stelde de rechtmatige eigenaar is in kennis van het feit dat zijn auto was terug gevonden.

Bron: Jeroen Steenmeijer