Politie Zaanstreek-waterland




Gemeente en politie pakken eigenaar agressieve honden aan


Naar aanleiding van twee incidenten in de Gouwzeestraat en de Spinetstraat in Purmerend, waarbij een kat werd gedood door een of twee honden, is tegen de eigenaar van de honden proces-verbaal opgemaakt. Daarnaast werd een muilkorf- en aanlijngebod opgelegd.
Door medewerkers van de gemeente Purmerend (controleurs hondenbeleid) is in samenwerking met de politie een onderzoek ingesteld naar de eigenaar van genoemde honden. Aan de hand van getuigenverklaringen, buurtonderzoek en onderzoek naar een hondenriem die bij een van de incidenten achter bleef, is de identiteit van de eigenaar van de vermoedelijk betrokken honden vastgesteld. Tegen de eigenaar, een 60-jarige vrouw uit Purmerend, is proces-verbaal opgemaakt. De Officier van Justitie zal vervolgens bepalen of de vrouw zal worden vervolgd (APV Purmerend, niet aangelijnd hebben van een hond). Daarnaast is via bestuurlijke dwang door de gemeente Purmerend een muilkorf- en aanlijngebod opgelegd. Bij niet nakomen van genoemd geboden zal een proces-verbaal worden opgemaakt en kan bij een nieuw bijtincident tot inbeslagneming van de honden worden overgegaan.
Overigens heeft de eigenaar van de kat die in de Spinetstraat werd doodgebeten nog geen aangifte gedaan bij de politie.


17:04 27-AUG-03
loc.: WORMERVEER, VESTAPLEIN
Woninginbraak
Bij een inbraak in een flatwoning woensdag tussen 09.00 uur en 17.30 uur zijn ondermeer een notebook, een mobiele telefoon, een DVDspeler, een fax, een printer, 126 DVD's, 21 Andre Hazes CD's en een bronzen beeldje van deze zanger gestolen. Men kwam de woning binnen door een raam te forceren en doorzocht de gehele woning.

17:51 27-AUG-03
loc.: MARKEN, WALANDWEG
Fietsendieven aangehouden
Twee Amsterdammers van 17 en 18 jaar oud zijn woensdagmiddag aangehouden op verdenking van fietsendiefstal. De vader van één van de gedupeerden zag het duo twee fietsen stelen. Nadat hij een eindje verderop de fietsen van hen had teruggepakt, konden beide verdachten door de gewaarschuwde politie worden ingerekend.

19:44 27-AUG-03
loc.: MONNICKENDAM, 'T SPIL
Verdachten brandstichting aangehouden
Naar aanleiding van brandstichting zijn woensdagavond vier jongens van tussen de 14 en 17 jaar uit Monnickendam aangehouden. Een getuige zag een aantal jongens de achterdeur van het buurthuis de Bolder te Monnickendam in brand steken. Daarbij werd de deur en sponning beschadigd en ontstond rookontwikkeling. Toen de politie tien minuten na de melding arriveerde, waren de daders al gevlogen. Toch kon hun identiteit worden achterhaald en meldden zij zich na telefonische uitnodiging aan het bureau. De verdachten werden later, in afwachting van verder onderzoek, in gezelschap van hun ouders heengezonden.

23:11 27-AUG-03
loc.: OOSTZAAN, ZUIDEINDE
Vrouw gewond na botsing motor
Een 50-jarige vrouw uit Oostzaan is gewond geraakt nadat zij in botsing kwam met een motorrijder. De laatstgenoemde reed over het Zuideinde in de richting van de Lisweg, toen de vrouw tussen de geparkeerde auto's door plotseling de rijbaan overstak. Door krachtig te remmen probeerde de man een aanrijding te voorkomen, kwam daardoor ten val en raakte vervolgens de vrouw. Het slachtoffer is met onbekend letsel overgebracht naar het Lucasziekenhuis, de motorfiets raakte zwaar beschadigd.
Het zuideinde is gedurende het onderzoek afgesloten geweest voor verkeer uit beide richtingen. Het busverkeer werd derhalve via een andere route gestuurd.

07:10 28-AUG-03
loc.: PURMEREND, PERSIJNLAAN
Meisje (15) aangehouden voor mishandeling
Een 15-jarig meisje uit Purmerend is donderdagochtend in haar woning aangehouden op verdenking van mishandeling. Zij zou afgelopen dinsdagavond een 14-jarige plaatsgenootje hebben geschopt en geslagen.
Nadat het slachtoffer op straat met vrienden had staan praten, fietste ze rond 21.00 uur naar huis. Bij de brug Molentocht, Persijnlaan werd zij door de 15-jarige klemgereden en ontstond een woordenwisseling. Vervolgens werd het meisje een aantal maal tegen het achterhoofd geslagen en tegen het gezicht en buik geschopt. Zij liep hierbij een gebroken neus, bulten op het achterhoofd en buikpijn op.

09:29 28-AUG-03
loc.: ZAANDAM, CLUSIUSSTRAAT
Inbraak in woning
Terwijl de bewoonster een half uurtje afwezig was, is in haar woning ingebroken. Men kwam binnen door de voordeur te forceren, doorzocht de hele woning en nam geld, sierraden en een laptop mee.


Verkeershandhaving


J. van der Molen


Telefoon (075) 687 40 80


Fax (075) 687 33 59


Nr. vht-280803


08:30-12:30 27-AUG-03
PURMEREND, DIVERSE LOCATIES
Veertig boetes bij verkeerscontrole
Op diverse plaatsen in Purmerend werd woensdagochtend een verkeerscontrole gehouden. Op de Verzetslaan, de Flevostraat en het Wormerplein werden in totaal acht bromfietsers bekeurd, vijf keer voor een te hoge constructiesnelheid, twee keer voor het rijden zonder helm en één keer voor het niet hebben van een gele plaat. Verder werden 25 automobilisten bekeurd omdat ze te hard reden en ontvingen zeven inzittenden een boete omdat ze geen autogordel droegen. In de avonduren werden, op het Tramplein, bestuurders op het rijden onder invloed gecontroleerd. Tussen 20:30 en 22:00 uur werden 68 blaastesten afgenomen; geen van de bestuurders had (teveel) gedronken.

06:10-11:15 27-AUG-03
ZAANDIJK, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

spitscontrole: ruim vierhonderd hardrijders

Tijdens de ochtendspits, vanaf zes uur 's morgens, werden bestuurders op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandijk op snelheid gecontroleerd. Van ruim vierduizend auto's werd de snelheid gemeten. Tien procent van alle automobilisten reed harder dan de toegestane snelheid van 70 km per uur. Twee bestuurders reden maar liefst 50 en 57 km per uur te hard.

13.30 en 16.00 27-AUG-03
ZAANDAM, PROVINCIALEWEG ZAANDAM-CASTRICUM

Hardrijder moet rijbewijs inleveren

Tussen 13.30 en 16.00 uur werd op de Provincialeweg Zaandam-Castricum in Zaandam (50 km per uur) een gecombineerde verkeerscontrole gehouden. Het verkeerstoezicht richtte zich behalve op automobilisten ook op bromfietsers. Met behulp van een lasergun en een rollentestbank werden de gereden snelheid en de constructiesnelheid (van bromfietsen) gemeten. Zeventien automobilisten overschreden de maximumsnelheid. Een automobilist reed 56 km per uur te hard en moest zijn rijbewijs inleveren. Verder werd twee maal een snelheid van 85 km per uur gemeten. Zes bromfietsen hadden een te hoge constructiesnelheid; één van de voertuigen haalde meer dan 75 km per uur. De overtreders ontvingen ter plekke een boete. Een buitenlandse bestuurder moest zijn boete (van 92 euro) direct betalen. Tijdens de controle werd ook op het dragen van de autogordel gelet: één bestuurder ontving een boete van 40 euro omdat hij de gordel niet droeg.

01:25 28-AUG-03
WORMER, DIVERSE LOCATIES

Te diep in het glaasje gekeken

In de nacht van woensdag op donderdag werden in Wormer vier drankrijders betrapt. Rond half twee 's nachts werd de eerste alcomobilist betrapt. De 24-jarige automobilist uit Wormerveer werd op de Aanlegstraat aangehouden (305 ug/l). De man kreeg een rijverbod van enkele uren, een boete en een proces-verbaal. Op de Rouenstraat viel een 60-jarige vrouw uit Zaandijk door de mand en op de Mercuriusweg werd een 28 jarige automobilist uit Wormerveer betrapt (320ug/l). Een 27-jarige inwoner van Krommenie had het hoogste alcoholgehalte van de avond. Hij werd op de Noordweg aangehouden en had ruim twee keer zoveel drank op (470 ug/l) als toegestaan. Voor de Krommenieër was het de tweede keer in vier jaar tijd dat hij met drank op achter het stuur werd betrapt. Hij kreeg een rijverbod van enkele uren, een boete en een proces-verbaal.


---- --