2e persbericht van donderdag 28 augustus 2003

Eindhoven 28-8-2003 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Henneptoppen aangetroffen

In een woning aan de Nicolaas Clopperstraat is donderdagmiddag ruim zeven kilo gedroogde hennep aangetroffen. De straatwaarde ligt rond de 30.000,=. De henneptoppen zijn in beslag genomen en zullen worden vernietigd. De 37-jarige bewoner van het pand is aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek. Het energiebedrijf is ter plaatse geweest omdat het zegel van de meter was verbroken.

Eindhoven: Vechtpartij in het verkeer

Een 23-jarige man uit Son en een 25-jarige man uit Eindhoven hebben aangifte van mishandeling tegen elkaar gedaan. Beiden reden met hun auto over de Veldmaarschalk Montgomerylaan. Bij het inhalen zaten ze elkaar dwars en bij de verkeerslichten met de Vincent van den Heuvellaan kwamen ze met elkaar in aanraking. Na de aanrijding vielen over en weer klappen. De politie heeft de aangiftes opgenomen en zal onderzoek doen.

Eindhoven: Auto gestolen

Vanaf de Limburglaan is tussen woensdag 14.00 uur en donderdag 13.30 uur een rode Fiat Cinquecento met het kenteken LV-SN-21.

Helmond: Verdachte van huisvredebreuk aangehouden

In een kantoor aan het Stationsplein is donderdagmiddag rond 13.30 uur een 38-jarige man uit Helmond aangehouden. De verdachte bedreigde een personeelslid met de dood en dreigde een aantal ramen van het pand te vernielen. De man weigerde om het pand te verlaten. Hij is voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

Bladel: Woninginbraken

In twee woningen aan de Egypte is in de nacht van woensdag op donderdag ingebroken. Uit één van de woningen werden een digitale camera en enkele honderden euros weggenomen. De dader kwam hier binnen door een achterdeur open te breken. Uit de andere woning werden onder meer een laptop, twee digitale cameras, enkele bankpasjes en een paar honderd euro weggenomen. Het is onbekend hoe de dader in deze woning binnen is gekomen.

Nuenen: Poging diefstal laptop

Op de Collsehoefdijk is donderdagochtend rond 11.10 uur geprobeerd de laptop van een 30-jarige man uit Nuenen te stelen. Het slachtoffer fietste over het fietspad van de eerdergenoemde straat toen hij werd ingehaald door twee jongens op een rode scooter die de laptop van zijn bagagedrager weg wilden nemen. Dit mislukte, met het gevolg dat de fietser is gevallen. Hij liep schade aan zijn kleding en zijn fiets op.