Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 29 augustus 2003

Geachte Redactie ,

Brede ondersteuning Outsourcingsmarkt voor Heliview 2003 Annual Outsourcing Outlook

Ondanks het feit dat er in de afgelopen 2 jaar een aantal grote contracten werd afgesloten, kan zeker nog niet gesteld worden dat de Outsourcingsmarkt volledig 'los' is. In tegendeel: een beslissing tot het aangaan van een Outsourcing contract blijkt immers veel procesmatige-, bedrijfseconomische- maar ook emotionele consequenties te hebben. Deze vertragen het uiteindelijke besluit en vragen vaak om meer verduidelijking van de zijde van de Outsourcing companies.

Desalniettemin heeft de gezamenlijke ICT sector haar zinnen gezet op deze in potentie zeer omvangrijke, maar ook moeilijk te voorspellen markt.

Inzicht in de huidige markttrends is op dit moment echter meer dan noodzakelijk. Heliview Research gaat zich daarom in eerste instantie middels haar 2003 Annual Outsourcing Outlook richten op de Outsourcing aanbodzijde van de markt. Nagenoeg alle belangrijke Outsourcers hebben, doorgaans op Raad van Bestuurniveau, hun medewerking aan dit initiatief toegezegd.: IBM, Getronics, Unisys. Cap Gemini Ernst&Young, EDS, InterAccess, Accenture, Ordina, Pink Roccade, Fujitu Services, Computer Associates, Atos/Origin, Hewlett Packerd, British Telecom en T-Systems. Volgens Algemeen directeur Ton Ketelaars van Heliview is het initiatief met enthousiasme ontvangen en zal aan de lijst van participerende bedrijven nog een substantieel aantal outsourcers worden toegevoegd.

Het uiteindelijke strategierapport gaat een bijdrage aan de gezamenlijke outsourcingsector leveren op basis waarvan de markt sneller en efficiënter kan worden opengebroken. In het najaar zal een 2-daags topevenement omtrent dit onderwerp door Heliview Conferences worden georganiseerd, waar met name lijn- en IT management van de top 1000 bedrijven, mede op basis van dit onderzoek, geïnformeerd zal worden.

Uitgebreide informatie over het evenement is te vinden op de website: www.heliview.nl/conferences.

Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Ton Ketelaars of Vincent de Pooter. Wilt u participeren in dit initiatief? Neem dan contact op met Pim Boinck (tel 076 - 5484000).