Partij van de Arbeid

Den Haag, 28 augustus 2003

Vragen van het lid Heemskerk (PvdA) aan de Minister van Economische Zaken

Heeft de minister kennis genomen van de vele ontvangstklachten van luisteraars naar regionale en landelijke publieke omroepen sinds de implementatie van zero base?

De omroepen zeggen dat meer dan 700.000 luisteraars zijn getroffen door ernstige ontvangstproblemen. Kunt u dit getal bevestigen?

Bent u het met het tot nu toe gevoerde Kabinetsbeleid en de wens van de Kamer eens dat de luisteraars van publieke regionale zenders en van Radio 1, mede vanwege hun functie als rampenzender ongestoord via de FM band te allen tijde 100% te ontvangen moet zijn?

Kunt u garanderen dat per 1 oktober 2003 alle problemen bij de regionale en landelijke publieke omroep bij de verspreiding van hun programma's via FM-frequenties zijn opgelost door het uitgeven van de benodigde zendvergunningen ten behoeve van FM-steunzenders?

In de pers heeft u zich uitgelaten over de kwaliteit van radio-ontvangers, die gebrekkig zou zijn. Wat zijn volgens u de normen voor een goede ontvanger?

Hoe gaat u bewerkstelligen dat de radioluisteraars in Nederland hiervan op de hoogte zijn en dus beschikken over een goede ontvanger bij mogelijke rampen?

---- --