Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Breda (28-8)

Breda, 28 augustus 2003

2e bericht
Vrouw raakt onwel en overlijdt in ziekenhuis, politie stelt onderzoek in

BREDA: In aansluiting op het persbericht van woensdag 27 augustus jl. het navolgende. Het slachtoffer is inderdaad een 38-jarige vrouw uit Breda. De aangehouden verdachte, een 43-jarige Bredanaar is inmiddels in verzekering gesteld, ook voor handel in harddrugs en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Bij de gisteren ingestelde doorzoeking in zijn woning in de Stationsbuurt in Breda is een hoeveelheid harddrugs aangetroffen.

Zoals eerder gemeld heeft de politie een Team Grootschalig Onderzoek geformeerd en werkt met 14 rechercheurs aan deze zaak. Het buurtonderzoek is vrijwel afgerond. Vandaag is sectie verricht. De voorlopige bevindingen hiervan worden nog niet openbaar gemaakt.

Politie waarschuwt voor gevaren zandsurfen

BAVEL: De politie van het team Zuid-Oost neemt de geluidswal langs de A-27 ter hoogte van het viaduct op de Deken DR Dircksweg extra in de surveillance op vanwege zandsurfers.

Dinsdagmiddag zagen agenten circa 9 kinderen, variërend in leeftijd van 7 tot en met 15 jaar op en bij de circa 15 meter hoge geluidswal. Enkele kinderen waren aan het zandsurfen, op plankjes gleden ze van de geluidswal af. De agenten hebben een indringend gesprek gehad met de kinderen en hen gewezen op de gevaren. Zo kan met vanaf een gedeelte als men teveel vaart heeft op de rijksweg terecht komen omdat daar geen afrastering aanwezig is en bestaat het gevaar dat het zand verschuift. Sommige kinderen waren zichtbaar onder de indruk van het verhaal van de politiemensen, sommige wat onverschilliger. De politie wil via dit bericht de ouders van de kinderen die daar spelen waarschuwen. Van dezelfde locatie komen ook klachten over crossende brommers en het gooien van stenen vanaf het viaduct. Ook deze zaken neemt de politie mee.

Jongeren aangehouden voor vernielingen aan autos

TETERINGEN: De politie heeft dinsdagavond omstreeks 23.50 uur op de Oosterhoutseweg op aanwijzing van buurtbewoners een groep van een achttal jongeren aangehouden die vanaf het Brabantplein tot in Teteringen circa 8 spiegels van autos hadden getrapt. De jongeren hadden een Valkenberg concert bijgewoond. Uit het verdere onderzoek bleek dat één jongen uit de groep de vernielingen gepleegd had. Hij is een 14 jarige jongen uit Dorst. De verdachten zijn na verhoor in vrijheid gesteld.

Knapen stelen stalen kabels vanaf bedrijfsterrein

BREDA: De politie heeft woensdagavond op de Terheijdenseweg omstreeks 21.00 uur twee knapen aangehouden die een diefstal hadden gepleegd vanaf een bedrijfsterrein aan de Konijnenberg. Dit werd gezien door de bewakingsdienst Op basis van het signalement zijn de twee jongens even later aangehouden. De verdachten zijn beiden 15 jaar oud. Zij hadden de buit, stalen kabels en klemmen, nog bij zich. De zaak wordt via Halt afgewerkt.

Man aangehouden met 1500 gram hennep

BREDA: De politie heeft gisteravond omstreeks 18.30 uur op de Haagweg te Breda een 38-jarige Bredanaar aangehouden. De man had in de kofferbak van zijn auto ongeveer 1½ kilo softdrugs in plastic zakken zijn kofferbak liggen. De man is in verzekering gesteld. De politie zette de man met zijn auto aan de kant omdat een agent in burger gezien had dat de verdachte op de Donk een zak met softdrugs onder zijn T-shirt stopte en vervolgens naar zijn auto liep. De informatie van de agent leidde tot de controle en de vondst. Er wordt nog een nader onderzoek ingesteld naar de herkomst van de drugs.

Vernielingen aan autos

BREDA: Op de Lelystraat zijn een drietal autos vernield. Men heeft de autos met een scherp voorwerp geheel bekrast.

Diefstal auto

BREDA: Vanaf de Kasterleestraat is een zwarte Ford Escort, v.v.h.k. FP-HB-59, gestolen.

Hortensias gesnoeid

ZUNDERT: In de voortuin van een woning gelegen aan de Bruine Berk te Zundert, zijn bij twee struiken van de hortensia`s de bloemen eruit geknipt. Volgens benadeelde heeft de diefstal s-nachts plaats gevonden. Overigens heeft de politie de laatste weken al meer van dergelijke aangiften binnen gekregen.Deze worden kennelijk gedroogd en verkocht als droogbloemen.

Verkeerscontrole in Geeren

BREDA: Op woensdag 27 augustus 2003 hebben 8 agenten tussen 13.00 en 20.30 uur in de wijk Geeren Noord en Geeren zuid door een achttal politie ambtenaren een algemene controle plaatsgevonden op overlast door jeugd op in de wijken bekende plaatsen evenals op het verkeersgedrag in de breedste zin van het woord in de wijken.

Er zijn op verschillende locaties in de beide wijken staande controles gehouden, waarbij er in totaal ongeveer een honderdtal bestuurders van personenauto`s evenals van scooters etc. zijn gecontroleerd. Tevens is er in de beide wijken op de fiets gesurveilleerd. In totaal zijn er een dertigtal processen-verbaal opgemaakt o.a. voor het niet dragen van de autogordel - technische gebreken - mobiel bellen tijdens het autorijden etc. Tevens bleek dat er tijdens de controle een persoon een openstaande geldboete moest betalen welke aan het bureau werd voldaan.

Kortsluiting mogelijke oorzaak autobrand

ZUNDERT: In de Berkenlaan in Zundert is vannacht omstreeks 03.00 uur een Mazda personenauto uitgebrand. De brandweer hield de zijgevel van de woning nat omdat de auto op de oprit geparkeerd stond. Er is ook nog een thermopane ruit van de woning gesprongen en een kozijn is geblakerd. De vermoedelijke oorzaak is volgens de brandweer kortsluiting.

Dubbel gedupeerd bij auto-inbraak

LAGE ZWALUWE: Op donderdag 28 augustus omstreeks 04.30 uur ging het alarm over van een personenauto in de Flierstraat in Lage Zwaluwe. Daarop is de 32-jarige bewoner naar buiten gegaan. Hij zag twee mannen bij de auto van zijn vrouw auto staan. Uit die auto bleek later een autoradio-CD-speler te zijn weggenomen. Het duo ging er van door een rode auto, in de richting van de Rijksweg A-16.

De gedupeerde man zag dat er in de auto was ingebroken en bedacht zich geen moment. Hij sprong in zijn eigen auto en zette zelf de achtervolging in. Hij ging op zoek naar de daders. Enige tijd later zag hij op de Bloemendaalse Zeedijk in Zevenbergschen Hoek een rode auto rijden. In de veronderstelling dat dit de daders van de auto-inbraak waren, dwong hij de auto tot stoppen. Daarbij ontstond een aanrijding. De andere bestuurder raakte daarbij twee betonnen paaltjes. De achtervolger botste tegen een lantaarnpaal, tolde om zijn as en belandde in een sloot. Achteraf bleek dat hij de verkeerde auto had klemgereden. Beide autos waren zo beschadigd dat een takelbedrijf de autos moest bergen.
(tav de redactie: dit bericht is ook gepubliceerd bij de persberichten van district Oosterhout)

Vrachtauto rijdt vuldop van tankstation af

MOERDIJK: Op woensdagochtend 27 augustus reed een vrachtauto bestuurder bij het tankstation aan Rijksweg A 16 per ongeluk de vulinstallatie eraf. Hierdoor ontstond een sissend geluid en werd door de bediende direct met een schakelaar alles afgesloten. De brandweer Terheijden en Zevenbergen kwamen ter plaatse. Zij behoefden niet in actie te komen. De schade werd onderling geregeld en er werd gewacht op de deskundigen voordat het station weer in gebruik genomen kon worden.

Bron: Willem van Hooijdonk