FNV BONDGENOTEN

Sociaal plan Bakker Lekkerkerk goedgekeurd

Leden van FNV Bondgenoten gaan akkoord met het sociaal plan dat is afgesproken bij snackfabrikant Bakker in Lekkerkerk. Belangrijk onderdeel is een intensief bemiddelingstraject van werk naar werk. Het bureau dat werknemers bemiddelt, biedt iedere ontslagen medewerker twee passende banen aan. Als dat niet lukt binnen een half jaar, dan betaalt Bakker een extra vergoeding van 2500 euro. Onder passend wordt verstaan: 90 % van het laatstverdiende loon, maximaal 30 minuten verschil met huidige reistijd en zelfde functieniveau.
Daarnaast is een ontslagvergoeding afgesproken en komt er een vrijwillige vertrekregeling. Ook is er een vrijwillige ouderenregeling voor werknemers boven de 59 jaar. Zij krijgen tot hun prepensioenleeftijd, 62 jaar, 70 % van hun salaris en hun prepensioen en pensioenopbouw blijft voor 100 % gegarandeerd. Alle vacatures die 2004 ontstaan worden eerst aangeboden aan de ontslagen werknemers.
Bestuurder John Klijn is zeer in zijn nopjes met het resultaat. 'We hebben voor de gedupeerde werknemers toch een zeer aanvaardbaar pakket aan maatregelen kunnen afspreken.'

Twee weken geleden maakte snackfabrikant Bakker bekend dat de helft van de 290 werknemers hun baan zou verliezen. Oorzaak daarvan is het weglopen van Albert Heijn als klant, waardoor 60 % van de winst wegviel.

Meer informatie:
John Klijn, bestuurder FNV Bondgenoten

06- 51256212

28 aug 03 17:33