Koninklijk Horeca Nederland

Persbericht 28 augustus 2003

Carel Oomes van bierspecialiteitencafé De Vlaamsche Reus benoemd tot "Meest markante horecaondernemer van Gelderland 2003"

WOERDEN, 28 augustus 2003 - Carel Oomes van bierspecialiteitencafé De Vlaamsche reus te Wageningen is benoemd tot "De meest markante horecaondernemer van Gelderland 2003". Oomes runt het bedrijf samen met zijn vrouw Conny Indemans. De jury roemt zijn vakmanschap en grote betrokkenheid bij de branche en dan met name als leermeester en voorzitter van de Alliantie van Bier Tapperijen.

Bierspecialiteitencafé De Vlaamsche Reus, Wageningen De Vlaamsche Reus kenmerkt zich door de uitgebreide selectie aan nationale, internationale en zelfs antieke bieren. Uit twaalf regionale "Markant"-winnaars wordt in november tijdens het Koninklijk Horeca Nederland Jaarcongres de Horeca Nederland Award 2003 uitgereikt.

Als voorzitter van de Alliantie van Bier Tapperijen en lid van de onderwijscommissie van SVH schrijft Carel Oomes horecacursussen. Hij is leermeester en zijn personeel, de leerlingen, lezen en werken mee aan het tot stand komen van de teksten. Zijn bierspecialiteitencafé is aangepast voor minder valide gasten. Vele generaties zijn klant in De Vlaamsche Reus, waar alle lagen van de maatschappij van harte welkom zijn. Normen en waarden zijn een hoog goed bij Oomes, die zichzelf niet echt markant noemt. "Je doet gewoon je werk en dat doe je al niet eens alleen," zegt hij, "een bedrijf run je met z'n allen!"

Met de "Markant" worden horecaondernemers met markante en innoverende ideeën over het ondernemerschap in de horeca onderscheiden. Er worden twaalf regionale horecaondernemers benoemd. Hieruit wordt in november een landelijke winnaar gekozen. De winnaar van deze Horeca Nederland Award wordt tijdens het jaarcongres van Koninklijk Horeca Nederland in Rotterdam bekend gemaakt.

De Horeca Nederland Award is de enige, sectorbrede prijs binnen de horecabedrijfstak. Van de hotelmanager van het vijf-sterrenhotel tot de eigenaar/ ondernemer van een cafetaria op de hoek, het trendy restaurant of het sfeervolle café. Kortom het hele scala aan horecabedrijven. Zij kunnen in aanmerking komen voor de titel "De Meest Markante Horecaondernemer" van een bepaalde regio. Het gaat om ondernemers die, naast dat zij hun vak uitstekend verstaan, zich onderscheiden van hun collega ondernemers. De criteria waaraan zij minimaal moeten voldoen:


een financieel gezond bedrijf;

een goed personeelsbeleid;

een goede presentatie van hun bedrijf en product.

De kandidaten voor een "Markant" worden veelal voorgedragen door collega ondernemers, organisaties en bedrijven, die betrokken zijn bij de bedrijfstak horeca.

Noot voor de redactie -