Lijst Pim Fortuyn


28 augustus 2003

PERSBERICHT

LPF vindt debatten linkse oppositiepartijen tijdverspilling

De LPF vindt dat het afgelopen moet zijn met het voortdurend aanvragen van Kamerdebatten die een hinderlijke onderbreking vormen van het reguliere werk van de Tweede Kamer door de linkse partijen.

Het parlementaire jaar is nog maar net begonnen of er vindt al weer een debat plaats over de oorlog in Irak. Wat de LPF vooral stoort aan debatten als deze is dat ze vooral lijken ingegeven door politiek opportunisme en persoonlijke geldingsdrang. Dit debat had namelijk helemaal niet plaatsgevonden als de strijd tegen Saddam onder VN-leiding had gestaan. Ook als het was gegaan om een wrede Afrikaanse despoot, of een rechtse dictator uit Zuid-Amerika, was men blij geweest voor de bevrijde bevolking en had men het er verder bij gelaten.

Helemaal hypocriet is het dat diezelfde linkse partijen, die altijd zo begaan zijn met de verdrukte en vervolgde medemens, er alles aan hebben gedaan om de bevrijding van de Iraakse bevolking tegen te houden. Maar toen die bevrijding eenmaal een feit was en er juichende mensenmassa's op straat verschenen, sprak men plotseling van een "grote dag" voor de bevolking.

De regering, hierin gesteund door de Lijst Pim Fortuyn, heeft zich destijds achter de Amerikanen en de Engelsen geschaard op grond van het gedurende twaalf jaar negeren en saboteren van talloze VN-resoluties die door de internationale gemeenschap waren opgelegd aan Irak en niet op grond van de mogelijke dreiging met massavernietingingswapens.

Elke vergelijking met de Verenigde Staten of het Verenigd Koninkrijk gaat mank; Nederland heeft helemaal niet meegedaan aan de oorlog in Irak, maar beperkte zich tot het karakterloze compromis van politieke steun, dat nodig bleek om de PvdA tegemoet te komen.

Juist nu, nu de situatie in Irak zo gevaarlijk is, ook voor onze eigen mariniers, en het in tal van opzichten niet goed gaat met ons land, moet de Kamer zich niet laten verleiden tot het voeren van dit soort contraproductieve achterhoedegevechten.