P E R S B E R I C H T

Oosterwolde, 28 augustus 2003

In reactie op recente geruchten in de markt en publicaties in enkele regionale media maakt FanoFineFood B.V., producent van koelverse producten, bekend dat momenteel wordt gekeken naar verschillende strategische, financiële en operationele maatregelen die noodzakelijk zijn om een gezonde toekomst van de onderneming te waarborgen. In het kader hiervan werkt het huidige management van FanoFineFood aan een herstructureringsplan, waarbij sluiting en samenvoeging van een aantal vestigingen wordt overwogen. Gedwongen ontslagen kunnen daarbij niet uitgesloten worden.

Op dit moment is nog niet besloten welke vestigingen het zal betreffen. Naar verwachting kan hier begin oktober uitsluitsel over worden gegeven.

In de afgelopen weken heeft FanoFineFood de eerste stappen gezet voor een ingrijpende herstructurering, die noodzakelijk is omdat de onderneming in de financiële problemen is geraakt. In juli dit jaar is de directie vervangen. De huidige directie wordt thans gevoerd door de heer Fons Aaldering, Algemeen Directeur ad interim.

Diverse kostenmaatregelen zijn in de afgelopen weken reeds doorgevoerd en tevens zijn gesprekken gestart met de aandeelhouders, financiers, de ondernemingsraad en de vakbonden die noodzakelijk zijn voor een succesvolle voortzetting van de onderneming. Door het nieuwe management worden verschillende strategische, financiële en operationele alternatieven bestudeerd. Het is echter op dit moment nog te vroeg om definitief uitsluitsel over deze plannen te geven.

Het management van FanoFineFood en de aandeelhouders doen alle mogelijke inspanningen om tot een snelle oplossing te komen voor de ontstane situatie, om zo de toekomst van de onderneming veilig te stellen. De markt voor koelverse producten is een groeimarkt, waarin FanoFineFood de afgelopen jaren met haar kwaliteitsbeleid een goede reputatie en sterke marktpositie heeft opgebouwd.

/ / / / / /

Profiel FanoFineFood

FanoFineFood is een toonaangevende speler in de Benelux voor koelverse producten, zoals salades, sauzen en kant-en-klaar maaltijden. De onderneming heeft vier productievestigingen in Nederland en drie productievestigingen in België. FanoFineFood verkoopt haar producten in retail onder Private Label en enkele eigen merken (o.a. ABEE) en in de markt voor grootverbruikers en de horecamarkt onder het eigen merk Fano. Sinds de acquisitie van Subliem is FanoFineFood ook een toonaangevende speler in de Belgische markt. FanoFineFood telt ruim 600 medewerkers.