Ingezonden persbericht


-- PERSBERICHT --

McAfee Security Onthult Nieuwe Versie van McAfee VirusScan Met Verbeterde WormStopper â"¢ Technologie

Amsterdam, 28 Augustus -- McAfee(R) Security Consumer, onderdeel van Network Associates, Inc.(NYSE: NET), heeft vandaag een nieuwe versie van McAfee VirusScan, de populaire antivirussoftware voor thuisgebruikers, onthult. De vernieuwde versie, verkrijgbaar op de website van het bedrijf, www.mcafee.com, is uitgerust met een aantal nieuwe mogelijkheden, zoals de verbeterde WormStopper technologie. WormStopper waarschuwt computergebruikers wanneer een computer probeert om een ongewoon groot aantal emails te versturen, waardoor nieuwe mass-mailing wormen zich niet meer kunnen verspreiden zonder dat de computergebruiker dit door heeft. Deze, en andere nieuwe mogelijkheden, verzekeren computergebruikers van bescherming tegen recente virusuitbraken zoals Lovsan, Nachi en Sobig, die duizenden computers over de hele wereld hebben besmet in de afgelopen weken.

â¤oeMcAfee VirusScan biedt zeer uitgebreide en up-to-date bescherming tegen virusuitbraken,⤝ aldus Tracy Hulver, director of product management van McAfee Security. â¤oeIn tegenstelling tot andere producten op de markt gebruikt McAfee WormStopper niet alleen heuristische technologie, maar houdt het tevens het gedrag van een systeem in de gaten zodat bedreigingen kunnen worden ontdekt en gestopt en de gebruiker beter beschermd is. Door WormStopper, en een aantal andere exclusieve mogelijkheden, toe te voegen aan VirusScan zullen gebruikers zich beter kunnen beveiligen tegen uitbraken zoals we die de laatste tijd hebben gezien.”

Tot de nieuwe functionaliteiten van McAfee VirusScan behoren:

WormStopper
De WormStopper technologie stopt nieuwe mass-mailing wormen door activiteiten te detecteren die wijzen op de aanwezigheid van een nieuwe, nog niet geïdentificeerde worm op de PC. WormStopper signaleert het als een systeem probeert email te versturen aan, ofwel een groot aantal gebruikers in een keer, dan wel een groot aantal individuele emails in hoog tempo achter elkaar wordt verstuurd. Daarnaast controleert WormStopper ook op steeds terugkerende emails, blokkeert verdachte emails en alarmeert de gebruiker automatisch om te voorkomen dat wormen zich verder verspreiden.

Spyware, Adware en Web Dialer Detectie
McAfee VirusScan ontdekt en verwijdert ongewenste applicaties zoals spyware, adware en web dialers, waardoor de privacy van gebruikers beter is beschermd.

Instant Message Scanning
McAfee VirusScan scant nu automatisch alle attachments die via instant message clients, zoals AOL Instant Messenger, Ahob Messenger en Windows Messenger, worden verstuurd.

ScriptStopper
Een aantal van de snelst verspreidende virussen, zoals het â¤~I Love You⤮ virus, maakt gebruik van scripts om een PC te besmetten. ScriptStopper detecteert, alarmeert, en voorkomt dat kwaadaardige scripts actie ondernemen op een computer zonder dat de gebruiker hier toestemming voor heeft gegeven.

MS Outlook Scanning
McAfee VirusScan biedt eenvoudige scanning van email en folders in MS Outlook, zodat gebruikers op elk willekeurig moment scans kunnen uitvoeren.

AVERT File Submission
McAfee VirusScan bevat nu de mogelijkheid om verdachte files direct naar het McAfee Anti Virus Emergency Response Team (AVERT) te sturen voor verder onderzoek.

Enhanced Email Scanning
McAfee VirusScan scant automatisch alle binnenkomende en uitgaande email en attachments van de populairste email programma⤮s, waaronder MS Outlook, Outlook Express, Netscape Mail, Eudora, Pegasus. Email scanning vormt zo een eerste verdedigingslinie tegen zowel besmetting door- als ongewenste verspreiding van virussen. Automatisch scannen zorgt ervoor dat de email inbox ten alle tijden virus-vrij is.

McAfee SecurityCenter
McAfee VirusScan bevat nu het zogenaamde McAfee SecurityCenter, waarmee gebruikers op elk moment de laatste informatie over nieuwe virussen krijgt, waardoor de kans dat een gebruiker onbedoeld een virusemail opent wordt verminderd. Het McAfee SecurityCenter bevat een serie innovatieve instrumenten om gebruikers te alarmeren, informeren en beschermen.

McAfee VirusScan is per direct beschikbaar op de website www.mcafee.com.

Network Associates
Network Associates, met hoofdkantoren in Santa Clara, Californië, creëert computerbeveiligingsoplossingen die inbreuk op het netwerk voorkomen en computersystemen beschermen tegen de nieuwe generatie â¤~blended attacks⤮ en bedreigingen. Network Associates biedt twee productfamilies: McAfee System Protection Solutions, voor de bescherming van desktops en servers, en McAfee Network Protection Solutions, voor de beveiliging en optimalisatie van bedrijfsnetwerken. Met deze productfamilies biedt Network Associates computerbeveiliging aan grote ondernemingen, overheden, middelgrote en kleine bedrijven, en consumenten. De twee productportfolio⤮s bestaan uit Network Associates⤮ toonaangevende McAfee, Sniffer en Magic productlijnen. Voor meer informatie, bel +31 20 526 6100 of zie www.networkassociates.com.