Politie Midden- en West Brabant

Gewapende overval Baarle-Nassau

Baarle-Nassau, donderdag 28 augustus 2003

BAARLE-NASSAU: Vanmiddag is omstreeks 17.20 uur een gewapende obverval gepleegd op een juewlier aan de Kerkstraat. Er is niemand gewond geraakt. De daders hebben niets buit gemaakt.

Twee blanke Nederlands sprekende mannen drongen de zaak binnen. Een van de mannen bedreigde de juwelier die op de grond moest gaan liggen met een vuurwapen. In de zaak waren op dat moment geen klanten aanwezig. Toen de vriendin van de eigenaar via het voorportaal de winkel betrad, schrokken de overvallers, omdat de vrouw zei dat het geen zin had want dat de politie al was gewaarschuwd. Hierna zijn de overvallers op de vlucht geslagen.

Een handlanger stond kennelijk met de vluchtauto, een donkerkleurige Opel Kadett met het kenteken TY-66-PY, op de hoek van deze straat met de Desiree Gerardsstraat te wachten. Deze auto is vermoedelijk eerder vanmiddag gestolen in Chaam. De overvallers zijn in deze auto gestapt. De vluchtroute is onbekend. De politie van het district Breda heeft met drie auto`s die via verschillende aanrijroutes kwamen een onderzoek ingesteld

Noch de auto noch de daders zijn aangetroffen. Een van de daders droeg een bril, de ander had zijn gezicht gedeeltelijk bedekt. De politie van het team Zuid-Oost stelt een nader onderzoek in.

Bron: Willem van Hooijdonk