Halfjaarresultaten - 28/08/2003

Best of Group - De in het tweede trimester verwachte opleving wordt bevestigd


* 55% van de EBITDA voor 2003 reeds halverwege het jaar gehaald
* belangrijke nieuwe contracten

Aan het eind van het eerste semester van 2003 zijn dit de geconsolideerde kerncijfers van de Groep (in duizenden euro):


- omzet: 17.991,7
- brutomarge: 6.599,0
- Ebitda : 755,3
- Ebita : 544,3

- Ebit : 179,5

Het orderboek is goed gevuld dankzij een commercieel aanbod op maat en een verhoogde commerciële aanwezigheid. Dit heeft resultaten opgeleverd in het tweede trimester waardoor het verschil tussen de uitvoerings- en factureringsplanning aan het eind van het eerste trimester in belangrijke mate is weggewerkt.

Nu de doelstelling van het jaar (een 10% hogere EBITA dan in 2002) zeker gehaald wordt, kan de commerciële actie op langere termijn gepland worden en leidt nu reeds tot belangrijke resultaten:


- vanaf 1 oktober 2003 wordt tagora.com de partner van het nieuwe team van Mitsubishi Motors Belgium en zal actief meewerken aan de herovering van de Belgische markt;
- tagora.com heeft in partnership met ESN de openbare aanbesteding gewonnen van het

DG Regio voor het organiseren van communicatie- en informatieacties op het gebied van het regionale beleid en de cohesie van de Europese Unie. Dit contract loopt over minimaal 4 jaar.

Met een sterk toegenomen dynamiek en een permanente alertheid kon de onderneming weerwerk bieden tegen de huidige economische malaise en geopolitieke instabiliteit en tegelijk zorgen dat de groeidoelstellingen en de rentabiliteit van de groep behouden blijven.

Eric EVRARD, voorzitter van de raad van bestuur en Chief Executive Officer bevestigt: De strategie voor onze dochteronderneming tagora.com blijft onveranderd: interne groei zonder evenwel de mogelijkheden van verkoop, fusie of alliantie met een communicatiegroep uit te sluiten, ondanks de beslissing die genomen werd eind juni 2003 om een einde te stellen aan het mandaat dat op 19 februari 2002 werd toevertrouwd aan Deloitte & Touche om een partner te zoeken.

Bron: Best of Group
Provider: Euronext Brussels