Gemeente Apeldoorn

Kamerdelegatie PvdA onder indruk van Apeldoornse aanpak

Het werkbezoek van de PvdA-kamerleden en gedeputeerden van de provincie Gelderland aan Apeldoorn mag geslaagd genoemd worden. De delegatie toonde zich afgelopen maandag onder de indruk van de manier waarop Apeldoorn een aantal zaken oppakt.

De delegatie maakte kennis met het thema Groen in en om de Stad door een excursie naar de Beekbergse Poort en de opgave waar Apeldoorn in het kader van de Groene Mal voor staat. Daarna werd de herstructurering van Apeldoorn Zuid toegelicht. Zeker ook de aanpak van het onderwijs wat betreft het samengaan van allochtone en autochtone leerlingen, sprak de delegatie aan. Verder werd tijdens het werkbezoek wonen en zorg in de Avondzon toegelicht, en kwamen ook de plannen voor Omnizorg en de Kanaalzone uitgebreid aan de orde. Met het werkbezoek is Apeldoorn succesvol in beeld gebracht bij de PvdA-delegatie, in het kader van de gelden vanuit GSB en ISV, waarvoor Apeldoorn in aanmerking wil komen.

De kamerleden willen met name de subsidieverstrekking voor het belangrijke Stad en Milieuproject Kanaalzone en de groen- en waterprojecten in en om de stad, bij de regering bepleiten. Daarnaast zullen de uitbreiding met medisch gecontroleerde middelenverstrekking bij het Omnizorgcentrum en de werkprojecten daar, bij de komende Kamerdebatten een rol spelen.

Deelnemers aan het werkbezoek vanuit de Tweede Kamerfractie waren Jan Boelhouwer, Staf Depla, Jeroen Dijsselbloem, Joanneke Kruijsen en Aleid Wolfsen. Verder waren gedeputeerden van de provincie Gelderland Harry Keereweer en Nico-Jan Wijsman aanwezig. Ook J. Lidth de Jeude vanuit de Stedendriehoek, raadsleden Jolanda Reitsma, Johan Kruithof, Fokko Spoelstra en Ton Kunneman, alsmede Gert Verwolf van het Waterschap, Jan. Gorter van Natuurmonumenten en Nick de Hoog van De Goede Woning namen deel aan het programma.
Voor het laatst bijgewerkt op: 28-8-2003 17:47:57 Klik hier om naar de homepage te gaan Klik hier om deze pagina te printen Klik hier om naar de zoekpagina te gaan Klik hier om naar de contactpagina te gaan Klik hier om naar de sitemap te gaan