KNHS Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie



---

Willem Greve Rabobank Talent van 2003!

8/28/2003

Willem Greve (20 jaar) uit Haaksbergen is tijdens het CHIO Rotterdam uitgeroepen tot het nieuwe Rabobank Talent van het Jaar. Hiermee treedt Greve in de voetsporen van Gert-Jan Bruggink, die de titel het afgelopen jaar behaalde. Annemiek van der Vorm (2001), Gerco Schröder (2000) en Marlies van Baalen (1999) gingen springruiter Willem voor. Van Baalen, Schröder en Bruggink maken inmiddels deel uit van de internationale top bij de senioren.

Voor Willem is dit een uitgelezen kans zijn dromen in de paardensport waar te maken. De heer B. Mertens, directeur van Rabobank Nederland overhandigde Willem een cheque goed voor een Olympische ervaring in Athene ter voorbereiding op zijn topsportcarrière. In Athene kan Willem de Spelen van zeer dichtbij meemaken doordat hij door de KNHS in de gelegenheid wordt gesteld om achter de schermen te kijken. Het Talent van 2002 Gert-Jan Bruggink overhandigde zijn opvolger de wisseltrofee, een bronzen beeld. De blonde springruiter reageerde verrast, maar enthousiast: "Ik was totaal verrast! Ik had er wel op gehoopt natuurlijk, maar nooit verwacht dat ik het ook zou worden! Ik ga proberen er het beste van te maken en probeer daarbij met beide benen op de grond te blijven staan."

Willem Greve, zoon van dierenarts en hengstenhouder Jan Greve, heeft zijn sporen al aardig verdiend in de paardensport. Al bij de ponys bewees Willem een echte paardenman te zijn door zijn liefde voor paarden, zijn inzet en zijn grote teamgeest. De overstap naar het Junioren- en Young Riders team verliep probleemloos. Met het Juniorenteam behaalde Willem in 2000 een bronzen EK-medaille en met het Young Riderteam behaalde Willem in zowel 2001 en 2003 het zilveren eremetaal bij de Europese Kampioenschappen. Dit jaar werd Willem in het Franse Le Touquet met de donkere KWPN goedgekeurde dekhengst Karandasj individueel zevende. Inmiddels heeft Willem de overstap naar de senioren gemaakt en werd al diverse keren opgesteld door Bondscoach Bert Romp tijdens internationale wedstrijden. Kortom: Een ruiter waar we nog veel van zullen zien!

Quotes van leden van het Trainersplatform en de hippische pers:

"Willem is een bijzondere paardenman, bij wie de liefde voor paarden aangeboren is. Een integere jongeman en een voorbeeld voor velen!"

"Willem is vanaf z'n 10 jaar al heel professioneel met de sport bezig en weet ook goed waar hij staat. Het meeste waardeer ik zijn liefde voor zijn paarden, dit vindt hij vanzelfsprekend"

"Goede, fijne ruiter die goed presteert, om z'n paarden geeft, inzet en zeel veel teamgeest heeft"

"Willem's stijl, inzet en zijn persoonlijkheid maken hem het Talent van het Jaar"

Verkiezing Rabobank Talent van het Jaar

De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) organiseert samen met haar hoofdsponsor de Rabobank jaarlijks de Verkiezing Talent van het Jaar. Genomineerd voor deze titel waren de 12 jonge talenten, die samen het Rabobank Talententeam vormen. Dit team kan rekenen op extra begeleiding op sporttechnisch gebied en op het gebied van bijvoorbeeld mediatraining. Via internet brachten een paar duizend paardenliefhebbers hun stem uit en ook de leden van het Trainersplatform en vertegenwoordigers van de (hippische) pers hebben gestemd. De uitslag is een optelsom van de publieksstemmen (1/3), de stemmen van de hippische pers (1/3) en de stemmen van de leden van het Trainersplatform (1/3). In geval van een ex aequo uitslag zijn de stemmen van de leden van het Trainersplatform doorslaggevend.

Het Rabobank Talententeam 2003

Het Rabobank Talententeam bestaat uit ruiters en amazones in de leeftijdscategorie van 12 t/m 25 jaar. In het Rabobank Talententeam worden alleen de "allerbeste Talenten" opgenomen. Dit kunnen bijvoorbeeld ruiters/amazones zijn die deel uit maken van de nationale kaders, ruiters/amazones die deelnemen aan de Rabobank Trainingen, ruiters/amazones in de leeftijdscategorie van 21 t/m 25 jaar, die in staat worden geacht de overstap naar de seniorentop te maken. De samenstelling van het Rabobank Talententeam wordt vastgesteld door de KNHS bondscoaches uit de disciplines dressuur, springen en eventing in samenwerking met de begeleidingscommissie van het Rabobank Talentenplan.

Willem Greve

Discipline: Springen

Woonplaats: Guttecoven (Zuid-Limburg)

Leeftijd: 20 jaar

Hobbys: uitgaan met familie en vrienden

Rijdt vanaf: 4e jaar

Beste paard: Karandasj

Prestaties:

Zilver E.K. Team 2003 (youngriders)

Individueel 7^e bij E.K. in 2003 (young riders)

Zilver E.K. Team 2001 (young riders)

Brons E.K. Team 2000 (junioren)

Nationaal Kampioenschap ponys

Nat.Kampioenschap junioren/young riders


1e plaats Grand Prix junioren/young riders in Lummen / Aarhus / Kopenhagen

Toekomst
: "Zover mogelijk komen in de sport!"

Bron: KNHS / Tanja Peree