Concours Hippique International Officiel (CHIO)


Finalisten Pikeur Trophy bekend na spannende halve finale

Rotterdam - 28 augustus 2003. Op de eerste dag van het CHIO heeft Imke Bartels met Gestion Lancet de halve finale van de Pikeur Trophy gewonnen. Met een score van 69.05% haalde ze een ruime voorsprong op de overige finalisten. Er was een grote en sterke kopgroep met percentages van ruim 65% waarvan uiteindelijk Joyce Heutink (NED), Hannelore Volders (BEL), Tommie Visser (NED) en Marlies van Baalen (NED) een finaleplaats bereikten. Deze vijf ruiters mogen zaterdagavond 30 augustus as. strijden in de finale van de Pikeur Trophy, een kür op muziek.
Helaas verspeelde Arnaud Reper (BEL) z'n finaleplaats door een schouderbinnenwaarts onderdeel te vergeten, hij reed verder een fraaie proef met Fortissimo.

De Belgisch-Nederlandse jury heeft de verrichtingen van deze jonge Belgische en Nederlandse ruiters erg gewaardeerd. Imke reed een fraaie proef waarbij Lancet mooi ontspannen was en de drie basisgangen mooi voor elkaar had. Over de andere ruiters was het commentaar van de jury dat ze hebben genoten van aansprekende en goed bewegende paarden. Dit bleek ook uit de puntentotalen van de juryleden die voor deze ruiters zeer dicht bijeen lagen.

Deze halve finale was de eerste wedstrijd in deze dressuurserie op Intermediair I waar de Nederlanders en Belgen elkaar ontmoetten. De voorgaande selectiewedstrijden waren puur nationale ontmoetingen.

De Pikeur Trophy, de dressuurcompetitie voor ruiters en amazones tot 30 jaar, heeft zich ontwikkeld tot een succesformule. Het blijkt een geweldige stimulans voor jonge ruiters om op deze manier deel te kunnen nemen aan evenementen met nationale en internationale allure als Breda Hippique en CHIO Rotterdam.

Persbericht - Drie Pikeur finalisten op de valreep Startlijst halve finale Pikeur Trophy
Persbericht - Marlies van Baalen wint Pikeur Trophy in Breda Persbericht - Pikeur Trophy voor jonge dressuurruiters De officiële Pikeur Trophy site
Pikeur Trophy op de KNHS site